Bastaard-dochter brengt Belgische koning verder in het nauw

Heel Begië weet het al jaren: koning Albert II is de vader van Delphine Boël. Alleen Albert blijft het ontkennen. Delphine heeft nu bijna van Albert gewonnen. Hij  werd gedwongen mee te doen aan een verwantschapstest. De vorst kreeg van de rechtbank drie maanden de tijd om daarvoor een DNA-staal af te leveren. Die termijn loopt deze week af.
Maar hij blijft koppig weigeren en ging in cassatieberoep. Volgens zijn advocaten moet de beslissing over de DNA-test dan ook opgeschort worden tot het hof van cassatie zich uitspreekt, wat nog anderhalf jaar kan duren. De advocaten van Boël zien het anders, en argumenteren dat de koning (een gepensioneerd koning houdt in België zijn titel)intussen al een staal kan afstaan. Woensdag is alvast het hof van beroep aan zet: als dan geoordeeld wordt dat het cassatieberoep niet opschortend werkt, vragen de advocaten van Boël een dwangsom van 5.000 per dag dat de koning nalaat DNA af te leveren.

Als de koning blijft weigeren, kan de rechtbank dat ook als een schuldbekentenis beschouwen en op basis daarvan Boël als zijn dochter erkennen.

Bron(nen):   De Morgen