Macaulay Culkin: “Michael had bel in slaapkamer die afging als er iemand vlakbij was”

Macaulay Culkin, de acteur die we vooral kennen van de Home Alone-films, heeft bevestigd dat Michael Jackson een bel had in zijn slaapkamer, die hem waarschuwde als er iemand in de buurt kwam.

Culkin gaf dat al toe tijdens het proces in 2005, maar herhaalt het nu weer. James Safechuck zegt daar in de veelbesproken documentaire Leaving Neverland over dat Michael het systeem gebruikte om te voorkomen dat hij betrapt zou worden op het misbruiken van kinderen.

Culkin houdt vol dat er met hem niets verkeerds is gebeurd. Ze waren gewoon goede vrienden, ook al was hij elf en Michael dertig en sliepen ze samen in één bed. De kindster vertelt dat zijn leeftijdsgenootjes niet begrepen hoe het is om beroemd te zijn. “Michael begreep dat perfect. Hij had exact hetzelfde meegemaakt in zijn jeugd, en had ook als volwassene niet echt vrienden. Onze vriendschap voelde voor mij heel normaal aan. Ik weet dat de rest van de wereld dat anders zag, maar ik kan alleen zeggen hoe ik me erbij voelde.”

“Michael heeft nooit ongepaste dingen bij mij geprobeerd”, zegt Culkin, zoals hij dat ook al onder ede in de rechtszaal zei in 2005. Wel vertelt hij over het vreemde alarmsysteem. “Als iemand de slaapkamer naderde, hoorde je ‘ding-dong’… Er was een soort doorgang gemaakt die was voorzien van een alarm.”

De acteur zou slechts ‘een tiental keer’ bij Michael op de kamer hebben geslapen. Vanaf zijn veertiende zag hij de popster nauwelijks meer. Dat is dezelfde leeftijd als waarop James Safechuck en Wade Robson de muzikant plots veel minder zagen, zo vertellen ze in de documentaire. Op zijn zeventiende bezocht Culkin Neverland voor het laatst. “Maar toen sliep ik op een aparte kamer, omdat ik meer behoefte had aan privacy.”

Bron(nen):   HLN