‘Go the Fuck to Sleep’: baby’s zijn soms kut

Als je een vader of moeder bent van een baby moet je enthousiast zijn. Dolblij. De baby is immers geweldig, geeft je een rijk gevoel, een wonder, een wolk.
Behalve 's nachts als het kut kind steeds maar weer opnieuw niet wil slapen. Jij wilt dat wel en je partner ook, want je moet allebei werken en morgen ook extra vroeg op om die wolk eerst te verzorgen en dan naar de oppas te brengen. Maar ze krijst. Ze pest: steeds als je net slaapt begint ze weer. Al twee uur gaat dat zo door vandaag.
Daarover gaat een boek en het staat bovenaan de top tien van meestgelezen boeken in de VS terwijl het nog niet is uitgekomen.
De schrijver heeft een PDF versie op internet laten uitlekken (of het is echt illegaal) en daar wordt zoveel over gepraat dat iedereen het wil hebben. Voor zichzelf, of ook vaak als cadeau.
Want wat fijn dat er over mag worden gepraat:  Baby's zijn soms kut.
Het boek combineert schattige rijmpjes met expliciet geformuleerde smeekbeden zoals “Ik weet dat je geen dorst hebt. Dat is bullshit. Stop met liegen / Lig godverdomme neer, m’n schatje, en slaap.”
Heel slim gekozen is ook de titel: fuck moet in ieder verhaal in de media in de VS worden vervangen door sterretjes. Dus je onthoudt de titel gegarandeerd
Door de massale vraag besliste uitgever Akashic Books om de publicatiedatum te vervroegen van oktober naar juni. Bovendien heeft filmmaatschappij Fox 2000 al een optie genomen op de filmrechten.
  

 

Bron(nen):   Cristian Science Monitor