De Jackie Kennedy tapes: ‘Martin Luther King is een bedrieger’

Jacqueline Kennedy Onassis was niet bepaald een fan van dominee Martin Luther King. Ze omschrijft hem als "lastig" en een "bedrieger" nadat ze FBI-tapes had gehoord van King met een andere vrouw dan zijn vrouw in een hotelkamer.
Dat is een van de openbaringen in Jacqueline Kennedy: Historic Conversations on Life With John F. Kennedy. Het boek, dat volgende week in de VS uitkomt, bevat audio-opnames van een serie interviews die Jacqueline Kennedy gaf aan de historicus en vroegere adviseur van Kennedy, Arthur M. Schlesinger vlak na de moord JFK.

Persbureau AP, dat inzage had in het boek, meldt dat volgens Jackie Kennedy haar man een grondige hekel aan vicepresident Lyndon Johnson. "Jack zei dat soms tegen mij. Hij zei: 'O God, zou je je kunnen voorstellen wat er met het land zou gebeuren als Lyndon president is?'" Volgens haar wilde hij zelfs een andere kandidaat steunen in de Democratische voorverkiezingen in 1968.
Over Martin Luther King zegt ze ook dat hij de kardinaal bespotte die de begrafenis van haar man leidde. “Hij zei dat hij dronken was, dat ze bijna de kist hadden laten vallen. Ik kan geen foto van die man zien zonder te denken: wat een vreselijke man."

Bron(nen):   AP