De vele gezichten van Hollywood acteurs (Foto’s)

Een goede acteur kan à la minute een karakter uitbeelden. De Amerikaanse fotograaf Howard Schatz had een aantal jaren geleden een idee: Hollywoods meest emotionele acteurs fotograferen terwijl zij een bepaalde rol en een dramatische situatie verbeelden. De uitvoering van dat idee resulteerde in het fotoboek ‘In Character: Actors Acting’.
Speciaal voor het blad Vanity Fair, de Amerikaanse equivalent van Vorsten maar gespecialiseerd in Hollywood, fotografeerde hij nog een keer de kunst van het bekkentrekken van 30 acteurs.


ELISABETH MOSS (o.a. Mad Men)
Links: je bent de minister van Buitenlandse Zaken die haar Russische collega wantrouwt als hij doodleuk beweert dat zijn land graag 50.000 man troepen naar Afghanistan wil sturen. Midden: Je bent een Oscargenomineerde en je ervan bewust dat er een camera op je is gericht op het moment dat je hoort dat de Oscar naar iemand anders gaat. Rechts: Je bent een vrijwilliger van een vredesmissie, net afgestudeerd aan Yale, die uit een landrover stapt en voor het eerst in het vluchtelingenkamp mensen ziet, die doodgaan van de honger.


JOHN MALKOVICH
Links: Je bent een naïeve actrice, nieuw in Hollywood, en je agent heeft je net gebeld om te vertellen dat je een rol hebt in een nieuwe film, samen met George Clooney.
Midden: Je bent een bouwvakker die tijdens de schaft naar een sexy vrouw die langskomt roept: “Hey, hon, wanna see what’s in my lunchbox?”
Rechts: Je bent een drugsdealer die schulden heeft bij een maffiabaas en je hebt net gehoord dat een van je drugsrunners een partij coke kwijt is geraakt.

Op de site van Vanity Fair staan de andere 27 acteurs.

Bron(nen):   Vanity Fair