Naakte kunst mag niet in Zagreb

In het kader van een kunstmanfestatie liepen drie Zwitserse kunstenaars, 2 mannen en een vrouw, naakt door Zagreb. En erger nog: ze gingen ook bloot boven op elkaar liggen. Kunst of niet, de politie vond het niet goed. Ze werden gedwongen iets aan te trekken en daarna in een politie-auto afgevoerd. Een andere kunstenaar ging slapen op een bank. Dat mag ook niet.BxaCvPMIEAAf68I

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Achterlijke katholieken…
  Mesjokke ook. Om in deze tijd nog achter een mannenbolwerk met een voorkeur voor jurken aan te lopen. Vindt de opperpaap dit ook onderdeel van WO 3? Maar dat verder terzijde.

  Dit is geen kunst. De term ‘kunst’ is sinds enkele decennia bijzonder hard aan devaluatie onderhevig. Werkelijk. Pindakaas op de vloer, ‘schilderijen’ die uit één kleur of streep bestaan, of naakte mensen in het openbaar.

  Maar dat moet je ‘begrijpen’, hoed. Zegt men dan. Wel, ik begrijp er echt geen snars van. Als dit kunst is, is het ook kunst als ik mijn scrotum scheer.

  • Zmirlap

   Lees je eens in zou ik zeggen.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Ik zal het u nog sterker vertellen. Ik ben in mijn jeugd bijna doodgegooid met kunst. Tijdens mijn studie heb ik vele lieden ontmoet die één of andere kunstopleiding volgden. En af en toe (niet vaak) bezoek ik een museumpje of tentoonstelling. Heb zelfs twee vriendinnen gehad die kunstenares waren.

    Ze hebben het me allemaal proberen uit te leggen, maar het gaat er bij mij niet in. Echt niet. Ik kan ook een streep op een doek zetten, maar dat maakt het nog geen kunst. “Ja, maar het gaat om het idee erachter.”

    Onzin, dat is wat men u wil doen geloven. Goedkope en gladde verkooppraatjes. Kunstenaars zijn daar zeer bedreven in, heb ik inmiddels gemerkt. Sommigen nog erger dan gladde bankiers of effectenhandelaren.

    Nee, ik doe hier niet an mee. ik vind het onzin.

    (in antwoord op Zmirlap)
  • Burgermans

   Je loopt wel heel erg achter als je eens niet weet wat performancekunst is.

   (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan