Waarom stopt Harry Piekema met de AH-reclames?

Meneer van Dalen, de geliefde filiaalhouder van Albert Heijn, stopt ermee. Het vrolijke alter ego van acteur Harry Piekema (55) zal worden gemist. Maar na 10 jaar is Piekema toe aan wat anders. In de Volkskrant antwoordt hij op de vraag waarom hij stopt: 'Deze rol was fantastisch, maar legde ook een aantal beperkingen op. Ik moest in de luwte blijven. Ik wil weer meer het podium op, meer in de publiciteit.' Albert Heijn verplichtte hem om op de achtergrond te blijven. 'Het is heel normaal dat een opdrachtgever exclusiviteit bedingt. Zeker met zo'n centrale rol als supermarktmanager... dat was zo levensecht. Dan moet je daarnaast low profile zijn.' Ook moest hij zijn boodschappen doen bij 's lands bekendste grootgrutter. 'Maar het zou ook raar zijn als meneer Van Dalen bij een concurrent binnenstapt. Ik vergelijk mijn werk met dat van een vriend die rechercheur is bij de politie. Natuurlijk kan hij in z'n vrije tijd uitgaan, maar hij kan niet naar een schimmige nachtclub.' Nu kan hij eindelijk weer op de voorgrond treden. 'Ik kom met een eigen soloprogramma voor festivals. Ik wil daarmee naar de Parade, en hoop daarna op een grotere tournee. Er komt ook nog nieuw werk voor tv aan, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen.' De eerste reclame van Harry Piekema (2004).

Bron(nen):   Volkskrant      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Nooit. Leuk. Gevonden.
  Bloedirritant om heel eerlijk te zijn.

  • harrr

   Wegens de stortvloed en reclames schakel ik vaak over naar Netflix ….
   Wat een oase van rust .. gewoon een paar episodes van een serie kijken zonder dat geschreeuw er tussendoor.. En wanneer ik er zelf zin in heb..
   Ik denk dat daar de toekomst van “tv-kijken” ligt..

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Ben lid geworden vanaf het moment dat het hier beschikbaar was. Bevalt me inderdaad uitstekend. Het aanbod valt – in vergelijking met de VS – nog wel enigszins tegen. Maar dat zal ongetwijfeld veranderen. Veel bagger verder op Netflix, maar ook behoorlijk wat pareltjes.

    Verder kijk ik eigenlijk nauwelijks TV.

    (in antwoord op harrr)
   • jw

    Netflix popcorntime is beter en gratis

    (in antwoord op harrr)
    • harrr

     Voor nieuwe films mischien wel , echter ook illegaal

     Voor series e.d. werkt netflix toch stuk beter !!!
     En face it, voor die lousy 7 euro heb ik geen zin in gepruts met downloaden, net 1 episode die mist.. haperende torrents ,
     En het gemak, het programma onthoudt waar je bent gebleven, ongeacht device, etc etc…

     (in antwoord op jw)
 2. Templein

  Het zal nog lastig worden om het AH-gezicht dat aan hem kleeft, weer los te laten.

 3. Karel Kritisch

  Een rechercheur kan echt wel naar een schimmige nachtclub. Juist wel..

 4. jw

  Jongens download gewoon popcorntime dat is gratis en je hebt meer opties

Reacties niet toegestaan