Laptops niet meer welkom

In veel steden is het nog altijd een toonbeeld van het moderne levensgevoel: lunchrooms en coffeeshops waar de bezoekers in hun eentje achter hun computers over het internet surfen. Maar in steeds meer horeca-gelegenheden in New York zijn deze buiten-de-deurwerkers niet meer welkom – signaleert The Wall Street Journal. Ze nemen te veel ruimte in beslag en consumeren te weinig.
Op sommige plaatsen krijgen laptop-gebruikers alleen maar geïrriteerde blikken, maar diverse andere zaken hebben paal en perk gesteld aan de laptops. Zo is er een lunchroom waar laptops niet welkom zijn tussen elf uur ‘s ochtends en twee uur ‘s middags. Weer andere lunchrooms hebben simpelweg de stopcontacten geblokkeerd.
De recessie heeft duidelijk bijgedragen aan de toegenomen vijandelijkheid. "Het is een prachtige traditie," zegt de eigenaresse van een lunchroom, maar tegelijkertijd merkte ze dat mensen die wilden lunchen zich lieten wegjagen door de vele laptopgebruikers. Bovendien, zegt ze, door de stopcontacten te blokkeren besparen we op de kosten van de elektriciteit.
Verschillende ketens, zoals Starbucks, doen niet of nog niet mee aan de nieuwe trend. Het fenomeen beperkt zich hoofdzakelijk tot New York. Hoewel in San Francisco lunchrooms zijn waar bezoekers met laptops wordt gevraagd om tijdens de spitsuren een tafel te delen.

Bron(nen):   The Wall Street Journal