Wie is JC Flowers?

Voor het geval de ‘reddende engel’ van DSB-bank inderdaad de Amerikaanse multimiljardair JC Flowers blijkt te zijn, hebben we even voor u uitgezocht wie deze man precies is en wat hij doet.
Tijdens het hoogtepunt van de crisis rond de zakenbank Lehman Brothers vorig jaar september speelde Flowers een hoofdrol. Hij werd aanvankelijk door Bank of America gevraagd om te adviseren over een eventuele overname van Lehman. Vervolgens werd hij door de bestuursvoorzitter van de Amerikaanse verzekeraar AIG apart genomen en op de hoogte gesteld van het feit dat ook deze firma failliet dreigde te gaan. Hij tipte onmiddellijk zijn vroegere compagnon bij zakenbank Goldman Sachs, de toenmalige minister van Financiën Hank Paulson, over de ernst van de situatie bij AIG. En uiteindelijk werd hij door Bank of America ingeschakeld als partner en adviseur bij de overname van zakenbank Merrill Lynch, een coup die feitelijk het doodvonnis velde over Lehman Brothers.
Deze man is dus gespecialiseerd in het ‘redden’ van noodlijdende financiële instellingen, maar heeft daarbij geen staat van dienst opgebouwd om trots op te zijn. Zijn pogingen om de Amerikaanse hypotheekbank Sallie Mae en zakenbank Bear Stearns in te lijven, liepen op niets uit. En zijn investeringen in de Japanse Shinsei-bank en het Duitse Hypo Real Estate leden zware verliezen.
Even oppassen dus als maandag blijkt dat Dirk Scheringa deze Amerikaanse ‘financial wizard’ uit de hoge hoed heeft getoverd!

Bron(nen):   Fortune