Er is ook goed economisch nieuws

Nog even niet kijken naar de plaatjes over de Amerikaanse economie hieronder. Eerst veel goed nieuws
Laten we dichtbij beginnen: het vertrouwen van Nederlanders in economie & hun eigen welvaart is vorige maand weer gestegen. De Duitse economie groeide in hè 2e kwartaal met ruim 4 procent (op jaarbasis). Veel beter dan gedacht. Het tekort op de Engelse begroting is kleiner dan gevreesd, zodat de bezuinigingen iets minder drastisch hoeven te zijn. En de Engelse consument kocht in juli weer.
En zelfs uit Griekenland is er goed nieuws: het tekort daalt veel sneller dan voorzien. Maar tegen al dat nieuws staat veel meer slecht nieuws. Bijvoorbeeld dat in delen van Griekenland de werkloosheid 70 procent is. Dat dagblad Ta Nia de regering heeft opgeroepen het uiteindelijke te doen dat helpt in Griekse nood: bidden tot Maria.
Dat Frankrijk vandaag maatregel moet nemen - zullen aan het eind van de dag komen de resultaten - om te voorkomen dat het land de hoogste kredietwaardigheid (AAA) kwijtraakt.

En dat zijn er deze staatje over de Amerikaanse economie. Het waren deze staatjes die de beurzen wereldwijd donderdag op 2 procent verlies zette. En begrijpelijk:

 Bron(nen):   Financial Times  Business Insider  Bloomberg