Rijkman Groenink en andere bankiers verdienen miljoenen aan windmolen

Oud-ABN Amro-bestuurder Rijkman Groenink en andere topbankiers hebben de afgelopen jaren miljoenen van de fiscus teruggekregen dankzij hun investeringen in duurzame energie. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de bouw en financiering van de eerste megamolen op het Nederlandse vasteland, de bijna 200 meter hoge windturbine De Ambtenaar bij Medemblik. Voor schone energie zijn speciale fiscale constructies mogelijk, om zo de bouw van met name windmolens te bevorderen. Bij de Ambtenaar blijkt een groep van 21 bankiers dat voordeel te hebben gezien en gebruikt.  Rijkman Groenink zegt tegen De Volkskrant dat 'zeer veel duurzame projecten' op deze wijze zijn gefinancierd. 'Ideële doelen worden gecombineerd met een redelijk rendement van circa 10 procent,' aldus Groenink.

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Wanneer gaat de gemiddelde Nederlander inzien dat al die duurzame energieprojecten vooral kostbare feelgood-projecten zijn. Uiteindelijk leveren ze slechts peperdure en onbetrouwbare energie die een onmeetbaar klein effect op het klimaat heeft.

    Slimme investeerders als Groenink hebben allang door dat ze bijna risicoloos belastinggeld kunnen blijven aftappen via die projecten, zolang de politiek de huidige irreële verwachtingen voor duurzame energie blijft koesteren.

  2. Lio

    Bankiers zijn parasieten en ratten die volledig uitgeroeid moeten worden.

Reacties niet toegestaan