In Amerika hoeft bijna niemand zijn hypotheek nog te betalen

Er werden - tot vorige week - nog steeds honderdduizenden Amerikanen uit hun koop huizen gezet omdat ze hun hypotheek niet betaalden. Foreclosure, heet dat. De bank krijgt de sleutel terug en probeert het huis te verkopen. Maar daarbij traden allerlei soorten fraude op en soms werden mensen ten onrechte uit hun huis gezet. In 23 staten komt er eehn rechter aan te pas voor iemand uit zijn huis kan worden gezet. In die staten bleken allerlei vormen van fraude van banken voor te komen. De wijze waarop de hypotheken waren verstrekt blijkt vaak zo rommelig, dat niet kan worden vastgesteld of er wel echt een contract is. In die staten is door Bank of America (BoA), GMAC Mortgage, JPMorgan Chase & Co en de meeste andere grote hypotheek verstrekkers de huisuitzettingen helemaal gestopt. Sommige van de aanbieders, waaronder BoF zijn in de hele VS gestopt met foreclosure.  Tot de chaos is uitgezocht en duidelijk is welke bank terecht mensen uit hun huis zet en welke niet. Het is mogelijk dat de maatregel wordt uitgebreid tot heel Amerika.
Want nu mag dus iedereen bijna overal blijven zitten. En dat uitstel zal wel even duren, want eerst komen de verkiezingen en daarna gaan de politici er weer eens  na denken over de wetten rond de hypotheken.
Het zal er overigens wel toe leiden dat banken wederom in moeilijkheden zullen komen. Hou het dus in de gaten, de forecluserecrisis, want we gaan er nog veel van horen, omdat het banken in de problemen gaat brengen.
En dit keer zal de staat hen daaruit niet redden.

Bron(nen):   Foreclosure      

1 Reactie Doe mee met de discussie →