Gemeenten verdoezelen miljarden verliezen op bouwgrond

In de gouden jaren hebben heel veel gemeenten zich diep in de schulden gestoken om grond te kopen en bouwrijp te maken die met vette winsten zouden worden doorverkocht aan bouwers en bedrijven. Dat liep anders. Er wordt amper meer gebouwd en heel veel gemeenten zitten met grond waar ze wel voor hebben betaald, maar die ze niet kwijtraken. Het Financiele Dagblad ontdekte dat veel gemeenten trucs toepassen in hun boekhouding om te schulden te verdoezelen en naar de toekomst te verplaatsen. Zo lijkt het alsof de grond nog veel waard is, terwijl dat niet het geval is. Als ze dat niet zouden doen zou er nu moeten worden bezuinigd in die gemeenten en dat willen politici niet, zeker niet vlak voor verkiezingen. Zo worden bezuinigingen die onvermijdelijk zijn naar de toekomst verschoven Volgens de jaarverslagen investeerden gemeenten vorig jaar gezamenlijk elf miljard euro in gronden. Volgens het FD is dat mogelijk veel meer.  

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Weer de zoveelste totaalfaal van incompetentie, in dit geval op het gemeentehuis. En de verantwoordelijken treffen natuurlijk geen blaam en zuur verdiend belastinggeld is weer door het putje gegaan.

 2. kletsmajoor

  Precies hetzelfde als bij de bankiers: met euro-tekens in de ogen investeren in zaken waar men te weinig verstand van heeft om de risico’s te kunnen inschatten. Deze mentaliteit is bijna 6 jaar na de crisis nog wijdverspreid door de hele samenleving. Het niet alleen een probleem in de financiële wereld. Kijk bijvoorbeeld hoe de regering risico’s neemt met het energie-accoord.

 3. IwanovKapotjeplov

  Dat deze malversatie en dit “creatief boekhouden” zomaar kan, is ronduit belachelijk.

  • Bonusje

   Om dat leden regering justitie en wetgevers bendeleden zijn die fiat gaven om dat te doen oa ook de van de banken bekende truck van bovenliggende(valse gefantaseerde bedragen) en onderliggende(echte faillisementswaarden en lege kassen) waarden te boeken om zo hun oplichtingen plunder en roofbouw te verhullen met zegen van de rechtbanken “internationaal!!!

   De bestuurders rechters politici etc zijn ook meest voorkomende bendeleden die als raden en commisarissen bij de bedrijven instanties banken verzekeringen nuts etc alle decennia van frauden en plunder alle tijd er bij en boven op waren incluis de mega roven met de privatiseringen.

   Zitten met misbruik van diensten wet en justitie ook deep in de massieve grond land eigendoms en erfenisroven. Alles leden van de banken cabal. Die laten ook nooit geen voor het leven een ambt als rechter als staastsecreetaris als dat geen bendelid zou zijn,

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
 4. Bonusje

  Dat zijn geen Gemeenten dan maar geboefte dat via Gemeenten enormste malversaties met voorkennis en grondspeculatie doet. Ook waar zijn dan wél de winsten en weelden van de al decennia wél verkochte gronden?

  Die steken winsten in eigen zak en gevaar en gevolg laten ze de Gemeente aan ten gronde gaan. Exact de regeringen doen. Er zijn zelfs zwartboekkantoren die door de banken worden bijgehouden voor directe betalingen rechtstreeks van uit de belastingdiensten naar hun kingpins in voornamelijk azerbeidjan israel en china.

  Die malverstaies plunder en bedrog lopen natuurlijk dan tot in de Gemeenten door. Pogingen van tv om de grondspeculaties en malversaties via Gemeenten aan de kaak te stellen werden jaren geleden al van tv gevaagd en gedoofpot.

  Oa de oplichting om door meermalen koop en wederkoop tussen speculanten en gemeenten de bouwgrondprijzen van 40 gulden naar de heden tot 1200 euro opdrijven van prijzen.

  Daarmee had elk Gemeente al multimiljardair moeten zijn. Zijn ze echter niet…wié wél?

 5. Bonusje

  Boven en onder liggende waarden cq nationaal en internationaal bedrog van bovenste planken en toplevels

  http://www.klokkenluideronline.is/2010/11/ook-ing-meldde-onderliggende-winst/

  http://www.klokkenluideronline.is/2013/04/super-zombie-bank-ing-test-het-volk/

  http://www.klokkenluideronline.is/?s=onder+liggende

  klokkenluideronline.is/?s=boven+liggende

 6. Apekool

  Leo Verhoef maakt hier al 14 jaar werk van: http://www.leoverhoef.nl/index.html
  Ontluisterend.

Reacties niet toegestaan