Economie, kort – 1 juni

Nieuwe ECB-topman valt Berlusconi frontaal aan, Economische groei bijna verdwenen, Apple kondigt iCloud-service aan

Mario Draghi, de topman van de Italiaanse Centrale Bank, hij zijn laatste kans gegrepen om Berlusconi de mantel uit te vegen. In de laatste reden die hij hield voor hij ECB-baas wordt, hekelde hij de wijze waarop Berlusconi de economie in het slop het laten raken, hoe deze niets heeft gedaan aan de belangen van weinigen die de Italiaanse economie in de greep hebben en die het 'het land  onderdrukken.'(FT)

lDe economische groei in Nederland lijkt te vertragen. De productie, export en werkgelegenheid nemen nog altijd behoorlijk toe, maar duidelijk minder dan in de eerste maanden van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek door de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) en weerspiegelt het beeld van een gematigder groei in Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen.(FD)

Steve Jobs komt er speciaal voor terug van ziekteverlof. Maandag zal Apple een nieuwe aanval aankondigen op de online markt, door een 'cloud-service' te beginnen. Muziek, films en software laad je dan niet op je eigen computer, je gebruikt hem online. Het bekendste voorbeeld is Gmail.Apple heeft met drie van de vier grote platenmaatschappijen een overeenkomst bereikt over de volgens geruchten snel te lanceren muziekdienst iCloud en maandag zullen we weten hoe (FT)