Crisis? Hoezo crisis? President van Bank of England brengt zes dagen door op Wimbledon

De president van de Bank of England sir Mervyn King (de Nout Wellink van het VK) ligt onder vuur omdat hij –in het midden van een ongekende economische crisis – zes dagen lang te vinden was op Wimbledon, in de Koninklijke Loge, waar gasten verplicht hun gsm moeten uitzetten. In de afgelopen twee weken werd door de Britse nationale bank en het parlement gewerkt aan maatregelen om het effect van de Griekse crisis op de Britse economie te beperken. En al liet sir Mervyn weten dat er reden tot bezorgdheid was, verhinderde het hem niet om al op de 1e dag van Wimbledon, 20 juni, acte de presence op het tennistoernooi te geven. Ook de volgende dag op 21 juni, toen gestemd werd over de toekomst van de Griekse president Papandreo en het Britse parlement steggelde over de deplorabele staat van hun economie, bekeek sir Mervyn Roger Federers overwinning.

Afgelopen woensdag, toen de Grieken stemden over het vijfjarige bezuinigingsplan (en daarmee over het lot van de euro) zagen de Britten op de tv de Governor van hun nationale bank relaxen op Wimbledon.

Enfin, zo ging dat tenminste zes van de afgelopen veertien dagen. Ook voor sir Mervyn zelf geen sinecure, want tijdens de semi-finale op 1 juli tussen Murray en Nadal – ook de dag dat zeer weinig hoopgevende cijfers over de Britse economie naar buiten komen – doet hij even een dutje (foto).

Bron(nen):   Daily Mail