Smartphones: 10 redenen om te twijfelen over de aanschaf

Kijk om je heen, in trein, tram of restaurant. De blikken staren naar het apparaat, de vingers vliegen over het kleine toetsenbord, de wereld is ver weg. Smartphone-adepten. Een kleine minderheid houdt een apparaatje aan het oor, zo’n mobieltje waar je alleen mee kan telefoneren. Die sukkels hebben geen toegang tot online data. Of hebben ze goede redenen?
Tien redenen om aan smartphones te twijfelen:

1. De kosten. Een goede smartphone is prijzig.
2  De maandelijkse kosten. Die gaan omhoog, dat heeft KPN dinsdag al aangekondigd. De concurrenten volgen binnenkort.
3. Je wil een nieuwe smartphone die niet in te passen is in je huidige abonnement. Anders kost het je extra.
4. De technologie gaat te snel. Zo snel dat je niet meer kan beslissen om te wachten of niet.
5. Simpel. Je wil je leven liever simpel houden dan de hele dag menu's te moeten doornemen.
6. De vergroeide smartphone. De mensen om je heen die het ding dag (en nacht)  gebruiken hebben geen relatie meer met de normale levensvreugde.
7. Vastzitten aan een contract. Mensen met een gewoon mobieltje wachten tot het contract verloopt. Ze krijgen dan een beter aanbod van het telefoonbedrijf. Schaf je eerder een smartphone aan, dan loop je dat aanbod mis.
8. De mythen en geruchten. Mensen geloven die voor een deel. Dat zorgt ervoor dat ze een bepaalde smartphone niet nemen. Dat de ontvangst van een bepaalde smartphone  bijvoorbeeld slecht is
9. Angst voor het onbekende. Als je van een gewoon mobiletje overstapt op een smartphone nemen, moet je bereid zijn een compleet nieuwe technologie en gebruiksmethoden te leren.
10.Tevreden met wat je hebt. Geloof het of niet, maar er zijn mensen die tevreden zijn. Sommigen houden gewoon van die handige kleine telefoontjes met een groen en rood knopje die hun leven zo aangenaam veel tijd geven om productief te zijn.

Bron(nen):   Dial a phone