"De Grieken plukken ons als de Kerstkalkoen"

De Italianen gaan staken en de Grieken bezuinigen niet genoeg en liegen daarover. Volgens Die Welt wordt er van de solidariteit van de rijke Europeanen (Die Welt bedoelt: De Duitsers) wel wat veel gevraagd. In de loop van september moet de Bondsdag beslissen over het nieuwe noodfonds. En daarmee besluiten dat Duitsland voor ruim 200 miljard garant gaat staan.
Er ontstaat steeds meer twijfel of de Bondsdag dat gaat doen. Want er ontstaat steeds meer weerzin bij de gemiddelde Duitser. 
Maar ook bij ingewijden. "Zolang wij doen alsof de Griekse hun schulden gaan terugbetalen plukken ze ons als de Kerstkalkoen," zegt Professor Ulrich van Suntum, econoom van de Universiteit van Munster. En hij is niet de enige.
Het compromis met de dwarsliggers in het parlement zal vermoedelijk zijn dat het parlement instemt, op voorwaarde dat de parlementaire invloed op volgende reddingsoperaties veel groter wordt.
En dan is er geen crisis in september, maar een beetje later. Want dat dit de laatste reddingsoperatie is gelooft niemand

Bron(nen):   Die Welt