Hoe Apple erg rijk wordt van de nieuwe iPhone’s

In landen waar de nieuwe iPhone's al te koop zijn (b)lijkt dat de prijs erg meevalt. In de VS, bijvoorbeeld, kost de iPhone 6 met tweejarig abonnement $199 en de 6 plus honderd dollar meer. Dat is net zoveel als de iPhone 5 kostte bij de introductie. Een veel betere telefoon voor hetzelfde geld. leve Apple. Maar het zit een beetje anders. De goedkoopste versies zijn uitgerust met een belachelijk klein geheugen van 16 GB. Dat was voor de iPhone 5 al te weinig, maar dat schiet zeker te kort voor de 6 en 6 plus. Alleen al door de prachtige camera (ook video) die er op zit is je geheugenruimte binnen drie dagen vol. Als je de iPhone 6 koopt met 16 GB zul je dus drie jaar lang aan het prutsen zijn met het geheugen. Als je een nieuw appje wilt moet je eerst een oude wissen en steeds moet je spullen naar de Cloud verplaatsen. Dagelijks ongemak dus. De oplossing is simpel, en wordt de eerste weken ook door de meeste kopers gevolgd: koop de versie met 64GB of zelfs 128 GB. Als je zo'n mooie telefoon koopt wil je er tenslotte ook iets aan hebben. Maar de versie van 64GB kost 100 dollar meer (in de VS). De productiekosten van die extra ruimte bedraagt 20 dollar. Anders gezegd: alleen al op de geheugencapaciteit verdient Apple 80 dollar per telefoon. Simpelweg door het instap-model te klein te maken. Apple doet zich voor als  een religieuze beweging die  zijn klanten graag het volmaakte digitale leven gunt. Maar zoals bij de meeste religieuze bewegingen zit aan die idealen een luchtje

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Apple doet zich voor als een religieuze beweging die zijn klanten graag het volmaakte digitale leven gunt. Maar zoals bij de meeste religieuze bewegingen zit aan die idealen een luchtje”
  Alles in orde verder ?

  Vergeet de bron niet te vermelden, dat is zo netjes
  http://www.zdnet.be/nieuws/158112/waarom-is-iphone-opslag-plots-goedkoper-/

 2. Bart_van_Oerle

  “kost de iPhone 6 met tweejarig abonnement $199 en de 6 plus honderd dollar meer. ”

  Maar dan moet je er ook bij vertellen wat voor abonnement dat is, want met een abonnement van €5 per maand krijg je die iPhone niet.

 3. meesan

  Het meervoud van phone is phones. Die apostrof is nergens voor nodig.

 4. RHK

  We weten allemaal best wel hoe Apple zijn kapitalen bij elkaar harkt.
  Dat de gelovigen vrolijk iedere keer hun portemonnee toch weer omkeren en op een roze wolk verkondigen dat hun iPhone een godsgeschenk is geeft al aan waar hun verstand zit….

 5. Zmirlap

  Wederom een episch gejammer van iemand die komkommers moet gaan plukken ipv een site vol jammeren met broddelwerk.

  • Dead Silence

   Ik word doodziek van de auteur, PvdA aanhanger en Applefiel. Dan si alle realiteit zoek.

   (in antwoord op Zmirlap)

Reacties niet toegestaan