Goldman Sachs investeerde in site voor sekshandel minderjarigen

Economie
maandag, 02 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Backpage.com is het grootste internetforum voor sekshandel van minderjarige meisjes in de VS. Backpage.com staat vol advertenties van vrouwen en meisjes, waarvan sommigen minderjarig en tot prostitutie gedwongen. 
 De eigenaar van de website is Village Voice Media, die ook de alternatieve weekkrant Village Voice uitgeeft. Maar wie de investeerders waren, was in nevelen gehuld. Totdat de New York Times erachter kwam dat de machtige en chique investeringsbank Goldman Sachs zes jaar lang een van de aandeelhouders was. Bang voor nog meer reputatieschade heeft de bank haar aandeel gedumpt. 'We hadden geen invloed op de handel en wandel van de site', liet GS weten. Backpage staat onder politieke druk nadat naar buiten kwam dat in New York een 15-jarig meisje werd gedrogeerd, vastgebonden, verkracht en vervolgens verkocht via de site.
Village Voice Media kon straffeloos vrouwenhandelaars advertenties laten plaatsen. Het nam ook niet de moeite de autoriteiten te waarschuwen bij misbruik. Tot nu toe werd alleen in de staat Washington een wet ondertekend waarbij Backpage veroordeeld kan worden als de leeftijd van de aangeboden meisjes in advertenties niet geverifieerd wordt.