Nederland nog steeds een van de beste landen om in te investeren

Het World Economic Forum heeft weer een ranglijst gemaakt van de 20 meest competitieve landen ter wereld. En Nederland staat in het  linker rijtje op de achtste plaats. Bovenaan staat (uiteraard) Zwitserland. Top-20-Countries-in-2013-2014-Global-Competitiveness-10162014

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Natuurlijk doet NL het goed. NL doet het in alle opzichten wereldwijd gezien bijzonder goed. De ouderen – waar van er volgens sommige bewegingen in dit land miljarden in de goot leven – hebben het bijvoorbeeld ook voortreffelijk.
  http://www.helpage.org/global-agewatch/population-ageing-data/global-rankings-map/

  De rechtsstaat en het recht in het algemeen – waar volgens sommige bewegingen in dit land alles mee mis is – staat wereldwijd bijzonder hoog aangeschreven.
  http://data.worldjusticeproject.org/

  Vrijheid van pers – om bijvoorbeeld propaganda tegen te gaan en die ook belangrijk is voor de vrijheid van meningsuiting, waar volgens sommige bewegingen in dit land aan wordt gemorreld – is goed gewaarborgd in dit land.
  http://rsf.org/index2014/en-index2014.php

  En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar NL wordt langzaam maar zeker overgenomen door zeurkousen die beweren dat we in een derdewereldland leven en alles verloren is, want moslims en Brussel.

  • marianne martens

   als je nu zeurkousen anders had benoemd dan was het een geweldig positief en mooi geschreven stuk geweest. Lees anders even Ewald van Engelen in het Parool en de NRC van afgelopen zaterdag. Naast het goede mag er ook slappe kritiek worden gegeven in den “lande”, waar vervolgens niets mee wordt gedaan. Al met al hoeven de mensen die het heel goed hebben hier niets te vrezen, integendeel.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Helemaal met u eens. Ik heb niets tegen critici. Integendeel. Die heb je inderdaad hard nodig.

    Maar dat is iets anders dan (overdreven) zeuren. En daar heb je er steeds meer van in dit land. Zo ook hier op dit kleine forum. Ze zijn erg herkenbaar verder aan hun taalgebruik en overdreven terminologie. Dergelijke mensen zeggen en schrijven niet alleen dat NL één van de slechtste landen is om in te vertoeven. Ze menen het ook echt.

    (in antwoord op marianne martens)
 2. Meneer Dick

  Ik zie in deze ranglijst 4 landen hoger staan die Nederland nog wel kan inhalen en dan staan wij op plaats 4 in de plaats van 8.
  Met Finland (4), Duitsland (5), Japan (6) en Hong Kong (7) gaat het nu iets minder goed dan met ons land.

Reacties niet toegestaan