‘Camiel Eurlings wil wraak nemen’

Camiel Eurlings, de gevallen topman van KLM, gaat proberen de voorzitter van de Raad van Commissarissen van KLM, Hans Smits, mee te slepen in zijn val. Dat schrijft De Telegraaf. Eurlings werkt aan plannen om langs juridische weg de gang van zaken rond zijn vertrek aan te vechten. Dat zal vermoedelijk zijn om een betere financiële regeling te krijgen - naar verluidt kreeg Eurlings een miljoen mee - maar dient volgens De Telegraaf (doorgaans zeer goed ingevoerd in wat bij KLM gebeurt) om Hans Smit te dwingen af te treden. Smits was de man die het slecht nieuwsgesprek met Eurlings voerde. Eurlings verliet na dat gesprek onmiddellijk en voorgoed het KLM hoofdgebouw. Volgens Smits is er zorgvuldig gehandeld en lag Eurlings al langer onder vuur door zijn gebrekkige functioneren. Maar intern is er verdeeldheid onder bestuurders en commissarissen over de harde manier waarop Eurlings ineens het veld moest ruimen.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Ik moet wel zeggen, de mannen die Eurlings destijds hebben binnengehaald, zijn minstens net zo erg. Zo niet erger.

  http://nos.nl/artikel/715255-winst-klm-met-een-kwart-gedaald.html

 2. eppo

  Zelden zo’n passende foto gezien! Leeghoofd met slecht gebit toont zijn grote bek – andere competenties heeft ie niet

 3. 2374

  In feite geef ik hem geen eens ongelijk, ze hebben een zondebok gevonden, die hebben ze er uit gezet, en de rest heult mee met het nieuwe “bestuur”.

 4. Jannie Ooms

  Eurlings was niet ‘de zondebok’. De man is ontslagen wegens incompetentie. Camiel was een slecht bestuurder, ook als minister al. Zijn ambtenaren slaakten een zucht van opluchting toen hij vertrok.

 5. Glorix

  Eurlings is volstrekt incompetent en klaar voor een gesloten inrichting.
  Hij is er ook nog eens verantwoordelijk voor dat er geen eisen meer
  werden gesteld aan Air France wat betreft de blijvende vestiging van KLM op Schiphol. Gevolg is dat Air France alle KLM toestellen uit Schiphol kan weghalen als het wil. Hoe Eurlings aan zijn functie is gekomen moet onderwerp worden van een parlementaire enquete die dan ook meteen moet onderzoeken hoe het mogelijk was dat de KLM voor een lachwekkend laag bedrag in Franse handen terecht is gekomen. Eurlings moet mi samen met zijn onbekwame politieke vriendjes 3 weken aan het schavot op de dam in Amsterdam en dient daarna voor 35 jaar verbannen t worden naar een Siberisch herbezinningskamp.

 6. Burgermans

  Prima initiatief van de sympathieke Limburgse bestuurder. KLM maakt in tegenstelling tot Air France gewoon winst, zo slecht kan hij het dus niet gedaan hebben.

 7. marianne martens

  Mijnheer Eurlings is het overbekende lopende ziektebeeld. Loopt na een gesprek meteen de deur, gaat naar de Telegraaf het z.n. splitsen van groepen op een manier waar alleen het woord strontium op zijn plaats is.Hoe ouder hoe meer kwaadaardig. Jammer van zo’n man met zoveel kwaliteiten. Zou hij het woord wederkerigheid kennen als Limburger?

Reacties niet toegestaan