‘Grieks voorstel is Trojaans paard’

Dat de Duitsers niets zien in het Griekse voorstel voor verlenging van de noodkredieten bleek donderdag al, maar de bewoordingen waarin dat gebeurde zetten de boel extra op scherp. Donderdagavond bleek dat de Duitsers het voorstel zien als een ,,Trojaans paard'' dat ,,immense ruimte voor interpretatie overlaat''.

Het voorstel ,,heeft tot doel om en overbruggingsfinanciering te krijgen en in feite het huidige programma te beëindigen. Op basis daarvan is het onzin om een statement van de Eurogroep voor te gaan bereiden voor komende vrijdag'', aldus de notitie van een hoge Duitse vertegenwoordiger.

Vrijdag is er opnieuw overleg tussen de ministers van Financiën van de eurozone.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Rinus57

  Als het waar is dat Griekenland schat hemeltje rijk is aan
  grondstoffen ( olie , gas , goud ) kon wat mij betreft iedereen opzouten .
  Rechte mijn rug en laat iedereen mijn hielen zien en steek de middelvinger omhoog .
  Buigen voor terreur van de EU en Duitsland , No Way .
  Brussel kreeg dan het nakijken .

  Het fatsoen van Griekenland om verlenging aan te vragen voor het krediet en deze dan in de wind te slaan door Brussel en Duitsland duid op een arrogantie die is misplaatst .

  Hoe langer dit spel duurt des te meer respect ik krijg voor de nieuwe regering van Griekenland die het electoraat hun steun niet beschaamd en precies doet waar een volksvertegenwoordiger voor gekozen is door de kiezer , namelijk letterlijk zijn stem verwoorden en de macht aan het volk .

  Zij gaan dan als dit aanhoud de geschiedenis in als oprechte echte democraten die iedereen recht in de ogen kan kijken zonder leugen en
  volksverlakkerij .

  • Apekool

   Het ‘fatsoen’ van Griekenland bestaat uit het selectief strepen en wijzigen van een bestaand contract, om dit vervolgens terug aan te bieden alsof het onverkort de vorige versie is. Daarna kwaad natuurlijk als ze daarop gewezen worden.

   Ze spelen spelletjes en hebben iedere dag een ander voorstel. In het noorden van Europa noemen we dat onbetrouwbaar, maar ik begrijp steeds beter waarom ze goed door 1 deur kunnen met Rusland.

   (in antwoord op Rinus57)
   • Rinus57

    Bent u stemgerechtigd , ja ??? dan heeft u mijn reactie niet begrepen , en wat de MSM ons voor houd heb ik geen kijk op.
    Manipulatie en propaganda is voor de media dagelijkse kost , en de “als” vraag en veronderstelling van mijn kant duit op de voorzichtige aanname “als het waar is” , hier hou ikzelf rekening mee dat het ook niet waar kan zijn .
    En ik heb in mijn leven ook geleerd dat er veel geschreeuwd word voor de bühne om de eigen spierballen taal te laten gelden en de ander te overrulen , hoort allemaal bij het kat en muis spel .

    (in antwoord op Apekool)
    • Apekool

     De Grieken hebben gestemd voor een ramkoers, dus moeten ze niet verbaasd zijn als ze daadwerkelijk ergens tegenaan botsen – zo simpel is het toch?

     ‘Wij’ in het noorden hebben nog altijd niet begrepen dat er meerdere onderhandelingstactieken bestaan, ons consensusmodel met afspraak=afspraak is een grote uitzondering in de wereld. De Grieken bedienen zich al sinds mensenheugenis van ‘veel beloven en weinig geven’, zowel binnenlands als buitenlands.
     Voordat Griekenland bij de Euro kwam, was de rente op staatspapier daar 20%, jarenlang en consistent, waarop zou dat toch gebaseerd zijn geweest?

     (in antwoord op Rinus57)
     • Rinus57

      Ben benieuwd hoe wij in maart gaan stemmen , veel hangt af van deze stemming voor de zittende coalitie , mijn veronderstelling is dat het electoraat ook het niet eens is met hun beleid , perioden van leuke spreekwoordelijke gevechten voor de bühne gaat hier ook op deze site gelden aan commentaar .
      Manipulatief commentaar is dan ook ons deel .
      En wat betreft de Grieken , bij Jan Kees de Jager had ik al het idee , ons geld zien wij nooit meer terug , het spel was toen al op de rails , ESM werd opgetuigd en een Banken Unie deed zijn intrede in de achterkamertjes .
      Hoe hypocriet zijn wij dan als ons beleid van dezelfde allure is wat de Grieken nu aan Duitsland en Brussel voorlegt .

      (in antwoord op Apekool)
 2. Windows 8

  “we moeten jullie een paar miljard terugbetalen , kan je ons nog wat lenen”?
  NEIN !!! brilliant

 3. Windows 8

  The chief of a Greek NGO was detained on charges of fraud along with seven others after the Organization named “International De-mining Center” was found to have defrauded the Greek state of EUR 9 million between 2000 and 2004.

  http://www.balkaneu.com/greek-ngo-multi-million-euro-fraud-diplomats-linked-scandal/

 4. Burgermans

  Slechte woordspeling, 3huis.

 5. Hector

  als de bank € 10.000 van jou tegoed heeft, dan heb jij een probleem. Als de bank 10 miljoen van jou tegoed heeft dan heeft de bank een probleem.

  maw Brussel heeft weldegelijk een enorm groot probleem met de Grieken

Reacties niet toegestaan