‘Tsipras doet ook impopulaire voorstellen’

Met de nieuwe hervormingsvoorstellen van de Griekse regering sprokkelt premier Alexis Tsipras 10 tot 12 miljard euro bij elkaar, schatten donderdag de kranten Naftemporiki en To Vima. De maatregelen die Tsipras vrijdag aan de schuldeisers zou overhandigen, zullen naar verwachting een deel van de aanhang van de links-radicale premier teleurstellen. Tsipras kwam in januari aan de macht met de verkiezingsbelofte op te houden met bezuinigen en pijnlijke maatregelen terug te draaien.

Het jongste Griekse voorstel is mede gebaseerd op een voorstel dat de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, zou hebben gedaan. Tsipras zou ondanks eerdere beloften de gehate onroerendgoedbelasting 'Enfia' handhaven, vroege pensionering terugdringen en de btw zo aanpassen dat voedsel 8,85 procent duurder wordt. Een reeks belastingen, inclusief de vennootschapsbelasting, gaat omhoog.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jaap Aap

  Natuurlijk kan Tsipras niet heel veel anders dan zijn voorgangers. Het enige dat hij wel kon was de kiezers een rad voor ogen draaien en mooie beloften doen. Ik wil hem best het voordeel van de twijfel gunnen en denken dat hij er zelf van overtuigd was de geldschieters beter aan te kunnen pakken dan alle voorgaande regeringen.

  Als hij daar van overtuigd was, getuigt het slechts van veel naïviteit en zelf-overschatting. En als hij het zelf ook al niet geloofde, dan is hij niets dan een oplichter en opportunist. Nu ik er over nadenkt, precies als een zekere politicus in Nederland…

 2. disqus_RinSh7fPr4

  Beloftes, daar zijn ze wel goed in, nou hier 200 miljard, tot over 2 jaar.

 3. Burgermans

  Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite. (Joseph de Maistre, 1861)

Reacties niet toegestaan