Cryptogekte: Parodie op Bitcoin nu zelf twee miljard waard

De Dogecoin werd vier jaar geleden opgericht als parodie op de cryptogekte. Maar die wereld is nog gekker dan je denkt, want de Dogecoin is nu zelf twee miljard dollar waard. En het eind is nog niet in zicht.

Hoe bizar het er aan toe gaat op de cryptomarkt bewijst Jackson Palmer. Hij bedacht in 2013 de Dogecoin. Als mascotte koos hij de hond Doge op basis van een meme van het hondenras Shiba Inu. De Dogecoin is dus niet meer dan een bedenksel, vermoedelijk in een paar uur in elkaar geflanst.

Maar wat Palmer nooit verwachtte, gebeurde: investeerders begonnen zijn ‘grap’ te kopen. Na twee maanden was het gekke muntje al 50 miljoen dollar waard. Lange tijd gebeurde er niet veel, maar in mei vorig jaar, aan het begin van de grote Bitcoin-hype, explodeerde de munt plots. Alle Dogecoins samen hebben nu een waarde van meer dan twee miljard dollar.

Dogecoin staat nu zelfs in de top 30 van meest waardevolle cryptomunten. Oprichter Palmer is zelf al lang uit het project gestapt en bezit naar eigen zeggen geen Dogecoins. “Het zegt heel veel over de cryptomarkt wanneer mensen bereid zijn om een munt met een grappige hond erop te kopen. Veel gekker wordt het niet”, aldus de man die nu rijk had kunnen zijn met zijn eigen ‘grap’.

Bron(nen):   HLN