Elon Musk vliegt wéér uit de bocht

Zo langzamerhand vragen steeds meer mensen zich af: gaat het wel goed met Elon Musk. De oprichter van Tesla en SpaceX stuurt de ene na de andere rare tweet de wereld in. Nu blijkt dat de financiële partijen die hij eerder noemde als begeleiders van de aandelenverkoop helemaal niet officieel getekend hebben.

Het laatste relletje begon met een tweet vorige week waarin Musk aankondigde Tesla van de beurs te halen voor 420 dollar per aandeel. Dat zou het bedrijf 71,6 miljard dollar kosten. De aandelen schoten omhoog, maar Musk werd verweten de koers te manipuleren. De Amerikaanse toezichthouder onderzoekt de elektrische autofabrikant nu vanwege marktmanipulatie en fraude.

Maar daar bleef het niet bij. Musk beweerde de financiering rond te hebben en twitterde maandag dat Goldman Sachs en Silver Lake de financieel adviseurs zijn die de verkoop gaan begeleiden. Reuters en Bloomberg checkten dit bericht en kwamen erachter dat zij niets getekend hebben. Het is een enorme faux pas in de financiële wereld om dan over een akkoord te spreken.

Tesla kampt al lange tijd met problemen. De nieuwste elektrische auto, de Model 3, valt veel duurder uit dan verwacht en er is een gigantische achterstand op de levertijden. Er wordt al gesproken van een faillissement van de autofabrikant.

Bron(nen):   De Telegraaf