Dit is de duurste koffie ter wereld

Een lekker kopje koffie zou je toch voor een euro of drie wel moeten kunnen krijgen, maar in Californië hebben ze een stuk meer over voor een bakje troost. Daar tellen ze gerust bijna 70 euro neer voor een kopje.

Maar dan heb je niet zomaar een bakkie Douwe Egberts. Nee, je drinkt echte Elida Natural Geisha 803-koffie. Het getal is de prijs die koffiebarketen Klatch Coffee moest betalen voor een pondje bonen. Het gaat om een zeldzame soort Arabica uit Panama. De kenners spreken van een florale thee-achtige smaak met noten van jasmijn en bessen.

De prijs werd nog eens extra opgedreven doordat de koffie de jaarlijkse wedstrijd om de beste bonen won in Panama. Dit is ‘s werelds belangrijkste koffiecompetitie, vergelijkbaar met de Oscars voor films, aldus Bo Thiara van Klatch Coffee. Hij betaalde omgerekend 1.575 euro per kilo en daarmee is het de duurste koffie ter wereld.

Er is maar 45 kilo geveild, waarvan het meeste naar Japan, China en Taiwan ging. Klatch Coffee kocht maar 4,5 kilo. De 80 kopjes die daarmee konden worden gezet waren in no time uitverkocht.

Bron(nen):   Metro