Kijk hoeveel je volgend jaar aan salaris overhoudt

Als je minder dan € 1750 bruto per maand verdient, dan ga je er  volgend jaar netto op achteruit. Verdien je € 3500 bruto per maand, dan ga je er € 40 per maand op vooruit, dankzij de nieuwe belastingregels die volgend jaar ingaan. Salarissoftwareleverancier Salar berekende hoeveel mensen netto in 2013 overhouden van hun brutoloon. In de berekening zijn de nieuwe pensioenpremies niet meegenomen. Die worden in december pas bekend. Wel is  de zogenoemde 'uniformering van het loonbegrip' erin verwerkt. De cijfers van Salar zijn dus meer een indicatie dan een precieze voorspelling, maar laten wel zien hoe de belastingmaatregel uitwerkt. Het verdwijnen van de bijtelling voor de ZVW (Zorgverzekeringswet) is steeds gunstiger naarmate het inkomen hoger wordt. Maar voor mensen die nog meer verdienen, weegt juist de daling van de arbeidskorting zwaarder mee. RTL heeft een handig overzicht van hoeveel je in 20113 overhoudt.      

Bron(nen):   RTL       

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. The Final Countdown

  Heb je een vergrootglas ? Ja, ik weet het dat die in Windows zit. Kost dat nou een beetje extra severruimte voor een plaatje ?
  Erg onbegrijpelijk ook.

 2. Cornelis Berend

  Als het klopt of gaat kloppen, dan is het een bewijs van dat verandering geen verbetering is. Den Haag veranderd om het veranderen, het kost geld en het levert niets op. Daar iedereen boven de € 1750 er op vooruit gaat, en iedereen daaronder er op achteruit, kan je stellen dat je beter alles bij het oude kan laten om de crisis te betalen.

  • Cornelis Berend

   Oh nee wacht, je kan de BTW omhoog doen! Op naar de 30%!!

   (in antwoord op Cornelis Berend)
  • RhodBerth

   Dit gaat enkel over de bruto/netto verhouding van je belasting. Je kunt ‘Den Haag’ niet enkel de maat nemen obv deze cijfers. Er gebeurt veel meer, oa. subsididies en toeslagen. Als je die ernaast legt (wat het nibud/cpb hebben gedaan) dan gaan de lagere inkomens erop vooruit.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
 3. Paulraw

  De Grote Denkers uit Den Haag willen van de uitkeringen af .Om dit te bewerkstelligen heeft men speciaal beleid ontwikkeld om mensen met een uitkering te stimuleren om te gaan werken zodat zij meer overhouden dan met een uitkering.Dit noemt men het socialisme new-style van Samsom/Rutte.
  Hoe werkt het?Je verlaagt de uitkeringen niet,maar van werkenden onder de 1750 bruto verlaag je het netto-inkomen,mensen met 3 tot 5 duizend per maand geef je er geld bij.
  ”sarcasme-mode off”.
  Men leze de RTL-Nieuwssite met de bedragen.Je gelooft het niet ,ze houden de mensen liever in een uitkering,weer een leugen van Rutte die werken altijd profijtelijker wilde maken t.o.v. een uitkering.

  Hulde voor dit kabinet ,op naar de 40 zetels..

  Overigens is de grafiek die getoond wordt er een die hoort bij rechts beleid.
  Samsom mag zichzelf dan continu op de borst kloppen ,een linkse grafiek ziet er volgens mij omgekeerd uit .

  • RhodBerth

   Dit gaat alleen over je bruto/netto verhouding van je inkomen. Daarnaast zijn er toeslagen/subsidies/etc. die dit compenseren. Een sociaal-politiek betoog houden op basis van alleen deze gegevens is nonsense.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Technisch gezien heb je gelijk.
    Maar het blijft toch vreemd dat een liberale partij als de VVD die vindt dat mensen hun eigen broek moeten ophouden,en dus obv eigen inkomen een prikkel moeten krijgen om de uitkeringssituatie te ontvluchten, een lager inkomen accepteren voor lager betaalden .Dat er dan wordt gecompenseerd via subsidies is idd waar ,maar lijkt me niet een structurele oplossing waar liberalen hun handtekening onder zetten.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Dit heeft te maken met de “uniformering van het loonbegrip”. (doel: loonkosten eenvoudiger maken). Dat is m.i. wel een liberaal principe.
     Wat mij betreft moet dat idd, zoals jij zegt, niet met subsidies etc. worden gecompenseerd.

     Ik denk dat de enige manier om inkomstenpolitiek zo efficient mogelijk te bedrijven gewoon via de belastingschijven is.
     Als er een armoedeval is dan moet de laagste belastingschijf gewoon naar beneden. Daar ben ik wel voor, daar komt toch relatief weinig belasting vandaan. Desnoods verhoog je de 2e schijf om te voorkomen dat de beter verdienende er ook op vooruit gaan.

     (in antwoord op Paulraw)

Reacties niet toegestaan