Gedroogde placentapillen en andere medische missers van beroemdheden

Actrice January Jones slikt gedroogde placentapillen, muziekberoemdheid Simon Cowell zweert bij zuurstofshots en de Britse soapster wrijft graag cafeïnekorrels op haar huid. Sterren houden er vaak rare gezondheidsgewoonten op na. Sense about Science, de organisatie die wetenschappelijke onwaarheden uit de wereld proberen te helpen van met name beroemdheden, publiceert jaarlijks een lijst van foute uitspraken met uitleg. En wat blijkt: gedroogde placentapillen hebben geen enkele voedzame werking. De pillen bevatten ijzer, maar die kun je beter uit andere voedingsmiddelen halen, want placenta bevat giftige en slechte stoffen. Cafeïnekorrels bestrijden je cellulitis niet, omdat de stof helemaal niet doordringt tot de huid. En het inhaleren van extra zuurstof kan juist giftig zijn, helemaal als het zuurstofniveau in de longen al hoog is. Andere misleidende beweringen die we volgens SAS niet moeten geloven: Je immuunsysteem sterker maken: dit is onmogelijk en het is ook niet nodig. Detoxen: dat doet je lever al Superfood: supervoeding bestaat niet. Er bestaan wel producten die (extra) rijk zijn aan bepaalde gezonde voedingsstoffen Je lichaam reinigen: dat kan niet, alleen je huid en haar zijn schoon te maken Luister dus niet te veel naar de sterren, luidt het advies.

Bron(nen):   Huffington Post      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KritischeMassa

  Ja, zit ik daar met mijn Patty Brard Koffieklysma
  :'(

 2. grasspriet

  ‘Detoxen: doet je lever al’ als je lever daartoe in staat is ja.

  ‘Superfood: supervoeding bestaat niet. Er bestaan wel producten die (extra) rijk zijn aan bepaalde gezonde voedingsstoffen’ tja, dát noemen ze daarom dus ook superfood.

  ‘je lichaam reinigen: dat kan niet, alleen je huid en haar zijn schoon te maken’ sjonge, wat een simpele redenatie. En of je je lichaam kunt reinigen. Ipv troep superfoods eten en schoon water drinken.

Reacties niet toegestaan