Waarom vrouwen meer last hebben van een ochtendhumeur dan mannen

Het mag vrouwen niet meer kwalijk worden genomen wanneer zij wakker worden met een slecht humeur. Wetenschappers ontdekten dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen én meer last hebben van slaaptekort, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast hebben vrouwen op gezondheidsvlak ook een paar tegenvallers. Door slaaptekort hebben zij bijvoorbeeld een hoger risico op een hartziekte en bloedklonters, wat kan leiden tot een beroerte. Ook hebben vrouwen meer ontstekingssignalen. 'En aangezien die ontstekingssignalen gelinkt zijn aan meer pijn, kan het vrouwen letterlijk meer pijn doen om 's morgens wakker te worden', legt slaapexpert dr. Michael Breus uit. Dit zou een oorzaak kunnen zijn voor het slechte humeur. Mannen hebben daarentegen geen verhoogd risico op deze aandoeningen door slaaptekort, bleek uit het onderzoek van wetenschappers van de Duke University in North Carolina.

Bron(nen):   Daily Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  en dan kies je voor een foto van een manwijf…..

  • Peter Smokers

   Zolang het dat nog maar is. Overigens is het me opgevallen dat de meeste vrouwen er zo verschrikkelijk uit zien, maar bij de meeste mannen is het andersom.

   Zeg kunnen jullie mijn FBnaam niet aanpassen ?
   Ik heet allang anders hoor. Zie het op meer sites.
   Opnieuw uitloggen en zelfs een dag wachten maakt niks uit zie ik.
   Stond zelfs onder mijn de naam van mijn vrouw ingelogd.
   Daar log ik altijd mee uit.
   Beetje irritant dit

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Peter Smokers

  Nooit wat van gemerkt. Ik had er zelf vroeger last van. Toen ik nog niet volwassen was. Nou, is dat laatste ook nog niet helemaal gelukt. Door schade en schande word je dat ben ik nu achter.
  Ben het vergeten op een gegeven moment.
  Soms word ik niet wakker ga slapend de dag door.

Reacties niet toegestaan