7 voordelen van ouder worden

Ouder worden gaat gepaard met het krijgen van rimpels en wallen, met het verliezen en grijzen van je haar en met krimpen (vanaf 40). Gelukkig zijn er ook fysieke voordelen van ouderdom: 1. Je uithoudingsvermogen stijgt - uit sommige studies blijkt dat het lichaam rond het 35e jaar het sterkst is, maar uit andere studies blijkt het tegendeel. Sterker, 25% van van geteste joggers tussen de 65 en 69 waren sneller dan 50% van 20-54 jarige joggers. Experts zeggen dat oudere atleten profijt hebben van de ervaring die hun lichaam inmiddels heeft opgedaan 2. Je lichaam vergt minder onderhoud - er groeit minder haar op je lichaam dus er hoeft minder geschoren en gewaxt te worden. Daarbij produceert de hoofdhuid minder talg waardoor je je haar minder vaak hoeft te wassen. En voor vrouwen geldt dat hun huid wat tot rust komt als de hormoonbalans na de overgang stabieler is 3. Je bent minder vaak verkouden - op middelbare leeftijd zijn de meeste mensen immuun voor de meeste verkoudheidsvirussen. Volwassenen zouden 2 tot 4 keer per jaar verkouden zijn en kinderen 6 keer per jaar. Dit geldt overigens niet voor het griepvirus 4. Je hebt minder gevoelige tanden - die zijn het gevoeligst tussen de 25 en 30 jaar. Daarna neemt het tandbeen toe in volume en is er sprake van meer 'isolatie', waardoor bijvoorbeeld tandartsbehandelingen minder pijn zullen doen 5. Je hebt een bevredigender seksleven - uit onderzoek in 2012 blijkt dat vrouwen op leeftijd meer genieten van seks, ook al hebben ze het misschien minder vaak. In het algemeen kan gezegd worden dat met de leeftijd ook het vermogen om met elkaar te praten over seks stijgt, en bovendien ken je je eigen lichaam en dat van je partner steeds beter 6. Je hebt een lager stressniveau - vanaf middelbare leeftijd geven mensen vaker aan tevreden te zijn met hun leven en minder stress te ervaren. Vanaf 30 jaar dalen de negatieve emoties als woede al. Vanaf 50 jaar tobben en piekeren mensen minder 7. Je hebt een groter denkvermogen -  de hersenen stoppen nooit met groeien en daarmee de intellectuele capaciteiten. Ouderen zouden beter zijn in het nemen van financiële beslissingen en ook hun redenatievermogen zou toenemen met leeftijd  

Bron(nen):   Huffington Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Hoera ! Wéér een onzinnig lijstje !

  • Heldoppantoffels

   Als ouder wordende man ben ik voor een keer best tevreden met dit lijstje. 😛

   (in antwoord op Prikker)
   • marianne martens

    als ouder wordende vrouw ben ik ook best tevreden met het ouder worden en het lijstje.
    De foto’s van jong> oud op deze site, waren indrukwekkend,mooi maar toch ook zo jammer om weg te ebben uit het dierbare leven.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Gelukkig geloof ik niet in de dood en dat de show gewoon (anders) verder gaat nadat je afscheid neemt van je lichaam. Overigens geloof ik ook niet in een hel anders dan de veroordeling die de overledene heeft mbt de eigen daden.

     (in antwoord op marianne martens)

Reacties niet toegestaan