Dit voedsel kun je beter rauw eten

Sommige voedingsmiddelen zijn voedzamer en gezonder als je ze rauw of onbewerkt eet:

– Noten. Rauwe, onbewerkte noten helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en zijn goed voor de bloedvaten. Maar als noten worden gebrand bij een temperatuur hoger dan 170 graden, krijgen ze zelfs een tegenovergestelde werking.

– Broccoli. Rauwe broccoli bevat een enzym dat goed zou zijn tegen kanker. Dit enzym verdwijnt als je het kookt.

– Knoflook. Rauwe knoflook bevat een enzym dat je DNA zou beschermen. Het enzym verdwijnt volledig als knoflook wordt gebakken.

– Zout. Ruw zout bevat essentiële mineralen voor een goede gezondheid. Tafelzout daarentegen wordt verwarmd tot hoge temperaturen, behandeld met chemicaliën en vervolgens gebleekt. Dit soort zout is een stuk minder gezond.

– Chocola. Ruwe cacao is gezond. Het bevat essentiële vitaminen en mineralen en een stof die je gelukkig maakt. Gekookte cacao verliest veel van zijn voedingswaarde. Dit vinden we terug in de meeste chocoladerepen.

Bron(nen):   The Daily Green      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  • catchit64

    En wat doen de asperges op de foto? misschien wel rauw eetbaar maar erg taai en ongekookt niet door te komen.

  • André Somers

    Geweldig dat al die voedingstoffen er allen rauw blijven zitten, maar kan je lichaam er vervolgens ook nog iets mee? Het menselijke spijsverteringsstelsel is niet bijster efficiënt als het gaat om het verteren van onbewerkte planten. Voedsel bereiden zorgt dat je meer van je voeding daadwerkelijk kan opnemen.

  • http://twitter.com/FantoomPARadox Alter Ego

    Broodje aap.
    Als wij mensen zouden ook geen vleeseters zijn.
    Als de geschiedenisboeken kloppen eten we nog niet zo heel lang groenten en fruit. Fruit misschien wel.
    De eerste boeren zouden niet echt gelukkig zijn en het leven van een boer, een groentenboer geen veeboer, ging niet bepaald over rozen.

    Wat wel waar kan zijn is dat je alle vitaminen e.d. er uit kan koken als je er pap van maakt.
    Er moet inderdaad nog wel wat te kauwen overblijven is ook goed voor je kauwspieren. 😉

    En als ik andere verhalen mag geloven is dat je bakteriën maar beter kunt dood koken dan zo allemaal levend op te eten.
    Je spoelt echt niet alles weg onder de kraan.
    En wie weet wat voor ongedierte je soms nog meer meekookt.
    Ik vond ooit eens slak in mijn andijvie.
    Zelfs na het snijden.
    En slakken heb ik nog niet gegeten in mijn hele leven, naar mijn weten.
    Nee, je weet nooit wat je over 10 jaar of 30 jaar nog allemaal je keel door schuift. 😉
    Als ik al die lekkernijen voorbij zie komen op mijn scherm dan denk ik: laat mij dan maar liever zachtjes dood gaan. 😉