Homeopathie werkt bij 0 van 68 onderzochte ziektes

Homeopathie is hokuspokus die niet werkt of kan werken. Het is bekend en soms wordt het weer bewezen. De National Health and Medical Research Council in Engeland heeft onder leiding van Professor Paul Glasziou een studie gedaan naar 68 verschillende aandoeningen. En het resultaat: homeopathie werkt net zo goed als een placebo of het opsteken van een kaars. Homeopathie is een luchtgitaar: slechts de gelovigen horen hem. Conclusie: “There was no reliable evidence from research in humans that homeopathy was effective for treating the range of health conditions considered". Het zal de gelovigen niet imponeren. Zoals ook de rekken met kaarsen  in kerken nog altijd vol staan.  

36 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Lieve de Kok

  Dan mag mevrouw Vink mij uitleggen hoe het komt dat de cyste in mijn baarmoeder en ook een vleesboom (respectievelijk 7,5 en 9 cm) na drie homeopathische behandelingen weg zijn en de gynaecoloog dus geen aanleiding meer heeft ze operatief te verwijderen. Ze zijn trouwens ook sinds 2012 ook niet meer zijn teruggekomen.

  • Blargh

   omdat mensen vanzelf genezen misschien? Of loopt u voor elke verkoudheid naar de “arts” ?

   (in antwoord op Lieve de Kok)
   • Kenau

    Cystes en vleesbomen kan je toch niet vergelijken met een verkoudheid.
    De pharmaceutische industrie zal altijd zogenaamde onderzoeken “sponsoren” om de homeopathie in de kwakzalverhoek te stoppen. De huisartsen worden verwend met allerlei kadootjes door deze pharma maffia om vooral hun pillen aan de patiënt te slijten. Zij verkopen natuurlijk liever hun peperdure gif en willen mensen helemaal niet beter maken.

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     En toch gebeurt het, zelfs kanker …Trouwens, u kan zeggen wat u wil hier …
     In homeopatische ‘verdunningen’ zit en kan ook geen actieve stof zitten.

     (in antwoord op Kenau)
    • Blargh

     homeopathie daarentegen is uiteraard gratis?

     (in antwoord op Kenau)
 2. jan bosscher

  Alternatieve geneeswijzen zijn vaak een methode om de zelfgenezende werking van het lichaam te bevorderen.

 3. jan bosscher

  Het werkt dus!

 4. Jerapah

  Homeopathie is een leugen en geldklopperij, net als al die andere ‘alternatieve’ geneeswijzen zoals acupunctuur, magnetiseren, EMDR, Reiki, Shiatsu massage, Bach bloesem therapie, edelstenen therapie, etc etc.

  • Blargh

   accupunctuur werkt echt, zelfs zware operaties worden pijnloos uitgevoerd

   “Een Amerikaanse delegatie onder president Nixon kreeg patiënten te zien die schijnbaar grote operaties ondergingen met alleen acupunctuur als anesthesie. Later bleek dat deze patiënten van tevoren waren geselecteerd op een hoge pijngrens en zwaar waren geïndoctrineerd. Daarnaast bleken ze stiekem morfine toegediend te hebben gekregen via een infuus waarvan eerder werd gezegd dat dit alleen vocht en voeding bevatte”

   (in antwoord op Jerapah)
   • Jerapah

    Accupunctuur is een beschadigde accu. Ha ha ha.
    Acupunctuur is het fabeltje dat je van allerlei kwalen kunt genezen door naalden in je huid te laten steken. Het bestaan van ‘meridianen’ en ‘acupunctuurpunten’ is nooit bewezen.

    (in antwoord op Blargh)
  • Wandalhacker1

   ::f241Work At Home….Special Report….Earn 18k+ per monthfew days ago new McLaren. F1 bought after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, 17k$ Last month ..3-5 h/r of work a days ..with extra open doors & weekly. paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over 87$, p/h.Learn. More right Here::f241➤➤➤➤➤ http://www.easytechjob.com.­nu .❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:::::::f241….

   (in antwoord op Jerapah)
  • Marianne van Lierop

   Gelukkig hebben we dan nog de allopathie, samen met de alleswetende en helemaal niet geldbeluste farmaceutische vriendjes. Fantastisch.
   Je weet niet wat je zegt. je hebt er kennelijk nog nooit mee te maken gehad dus kun je beter gewoon nix zeggen.

   (in antwoord op Jerapah)
   • Jerapah

    Ik weet heel goed wat ik zeg,mevrouw van Lierop.

    (in antwoord op Marianne van Lierop)
    • Marianne van Lierop

     Zo te lezen niet. Om alles maar af te doen als leugen. De Chinese geneeskunde is al eeuwen oud en beproefd. Daar kunnen onze artsen nog wat van leren. Dus waar heb je ‘t over.

     (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Ach, laten we daar maar niet over discussiëren. De meridianen waar je naalden in moet steken zijn nooit gevonden. Het is maar waar je in geloven wilt. U gelooft er in, ik vind het allemaal flauwekul.

      (in antwoord op Marianne van Lierop)
     • Marianne van Lierop

      Dat mag. Toch grappig wel dat de Chinezen heel erg vaak genezing en verlichting brengen met hu geneeskunde.
      Maar daar is de westerse wereld helaas te kortzichtig voor.
      En ook alle andere complementaire geneeswijzen werken hoor 🙂 Lees mijn reactie hierboven maar. Dat verbeeld ik me echt niet …..

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Je kunt Oosterse geneeswijzen niet overplaatsen naar het westen, daar ben ik van overtuigd. Een blanke die meent zich met Reiki bezig te kunnen houden neemt zich zelf in de maling.

      (in antwoord op Marianne van Lierop)
     • Marianne van Lierop

      Ach …. ik stop met dit gesprek. Totaal zinloos en zielig.

      (in antwoord op Jerapah)
 5. Captain Gorgeous

  Persoonlijk ben ik even sceptisch naar homeopathie als naar de big pharma zelf. Maar dit vind ik wel erg kort door de bocht. Welke homeopathische behandelingen en welke ziektes?
  ik kan ook zeggen; “Medicijn werkt niet tegen ziekte.” zonder erbij te vertellen dat het medicijn chemo kuur is, en de ziekte migraine.
  Homeopathie wil zeggen: “Niet wetenschappelijk bewezen dat het werkt.” in tegen stelling tot wat veel mensen denken: “wetenschappelijk bewezen dat het niet werkt” wat overigens dus ook nog een mogenlijkheid is.

  Er zit echt wel een verschil tussen verschillende behandelingen (duh), En de rede dat er geen/weinig onderzoek naar gedaan wordt is omdat er vaak geen pattent op te verkrijgen valt omdat de producten natuurlijk voorkomen en dus niet winstgevend is waardoor “niemand” er in wil investeren.

  In tegenstelling tot moderne medicijnen waar 15 jaar een pattent geld. Hoe het in Europa zit weet ik niet. Maar de FDA keurt een medicijn goed na 1 “grootschalige” succesvolle proef. Dat er daarvoor 20 proeven negatieve effecten hebben bewezen maakt niet uit. Want negatieve resultaten worden tegen alle ethiek in niet gepubliceerd en zijn dus niet terug te vinden door de burgers en artsen die deze burgers willen helpen.

  Het is mij onduidelijk wat de banden naar de farma zijn bij deze proffessor, wat me wel opviel was zijn artikel over te veel medicatie en te weinig zorg. (helaas alleen betaald te zien). Wat deze man wel een portie geloofwaardigheid geeft.

  peace

  • Blargh

   Schatje, “natuurlijk voorkomen “(kruidengeneeskunde) is iets anders dan homeopathie(extreme verdunning voorbij het getal van Avogadro)

   (in antwoord op Captain Gorgeous)
   • Captain Gorgeous

    😮
    het ziet er naar uit dat ik mijn defenitie moet bijstellen.

    peace

    (in antwoord op Blargh)
 6. Heinz

  Het bestanddeel water maakt deel uit van de meeste homeopathische middelen en water is een elementair bestanddeel in een mensenleven, tot zover het belang van water.

 7. Marianne van Lierop

  Wat is dat toch voor flauwekul steeds? Weten jullie dat homeopathie gewoon bewezen is? En dat het in Zwitserland gewoon een erkende medische behandeling is? Daar wel ja. Ikzelf ben van mijn jarenlange medicijngebruik af voor hartritmestoornissen dankzij homeopathie. Wat nou niet helpen. Beste wetenschappers en alle andere ongelovigen, accepteer maar eens dat er ook andere methoden bestaan buiten onze allopathie.

 8. Burgermans

  Uiteraard beweert de traditionele geneeskunde dat de alternatieve geneeskunde niet werkt.

 9. Mea MoresZn

  Ondanks dat de suggestieve tekst in het plaatje is ‘geshopped’, worden muziek en bijvoorbeeld wierook ingezet indien de dolende ziel op hol dreigt te slaan en niet meer tot rust kan komen.

 10. Erik Robertson

  Het aanhoudende onnauwkeurige ”journalistieke gewauwel” van Welingelichtekringen. Er is veel onderzoek dat wel de werking van homeopathie aantoont, en dat zou u ook moeten melden, maar dan ook nog eens meteen geloof afkraken in dit artikel? ? Waarom? voelt u zich hierdoor beter? Riooljournalistiek is het nu .

  Er is een hetze gaande door de farmaceutische maffia om homeopathie uit de schappen te halen, vandaar al dit betaalde onderzoek dat zogenaamd”bewijst dat homeopathie niet zou werken. Follow the money.

Reacties niet toegestaan