Opmerkelijk: “Vrouwen krijgen vaker orgasme als ze eerst hun neus snuiten”

Je zou het niet kunnen bedenken, maar er blijkt een groot verband tussen reukzin en plezier in de slaapkamer. Vrouwen zouden zelfs eerder een orgasme krijgen als ze eerst hun neus snuiten voor ze seks hebben.

Onderzoekers van de universiteit van Dresden vroegen 70 proefpersonen (wat erg weinig is) om zowel hun reukvermogen als hun seksleven een cijfer te geven. Daaruit bleek dat slechts een op de zeven vrouwen met een slechte reukzin een orgasme kreeg tijdens de seks. Bij vrouwen met een sterk reukvermogen was dat zes op zeven.

“Een hoge gevoeligheid voor geuren wordt geassocieerd met meer seksueel plezier”, zegt onderzoekster Johanna Bendas. “Bovendien krijgen mensen met een goede reukzin vaker een orgasme.” Een verstopte neus zou dan ook de kans op een seksueel hoogtepunt verkleinen. Voor vrouwen is lichaamsgeur namelijk belangrijk om opgewonden te raken.

Volgens psychotherapeut Philip Hodson kan het daarom helpen om eerst de neus te snuiten. “Ik weet uit mijn eigen praktijk voor seksuele therapie dat je de seksuele respons bij gezonde mannen en vrouwen wel degelijk kunt verbeteren door hen bewust aan hun partners te laten ruiken.”

Bron(nen):   De Telegraaf