Wordt Chanel No.5 binnenkort verboden?

De Chanel No.5 commercial met Brad Pitt zou wel eens de zwanenzang voor het 90 jaar oude parfum kunnen zijn. Wetenschappers hebben potentieel schadelijke ingrediënten gevonden in het beroemde parfum en nog een aantal geurtjes, waaronder Miss Dior van Dior. Ze hebben daarom Brussel geadviseerd het gebruik ervan te verbieden of drastisch te verminderen. Boommos, dat aan Chanel No.5 de karakteristieke houtachtige noten geeft, zou volgens de adviescommissie meteen moeten worden verboden, meldt The Times. Verder wil de wetenschappelijke commissie voor consumentenveiligheid dat de 100 aanwezige allergenen die in de parfums zitten worden vermeld op de verpakking. Nu hoeven parfumfabrikanten slechts 26 allergene stoffen te vermelden. Chanel No. 5 heeft volgens de president van het Franse parfum genootschap Sylvie Jourdet 'nooit iemand kwaad gedaan.' De maatregelen zouden volgens haar 'de dood van parfum' betekenen. Het geliefde parfum waar beroemdheden als Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Nicole Kidman en Audrey Tautou eerder het gezicht van waren. 'Hoe meer je natuurlijke ingrediënten gebruikt, des te meer is er een risico op allergieën. Citroen, jasmijn, bergamot bevatten allemaal allergenen.' De Europese Commissie zal de nieuwe regelgeving voor de parfumindustrie in januari 2014 instellen, is de verwachting. De industrie zet, alleen al in Frankrijk, zo’n 2 miljard euro per jaar om.    

Bron(nen):   The Times      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit

  we mogen straks écht helemaal niets meer! let maar op. de teugels worden steeds strakker aangehaald.

 2. WimB

  Heeft iemand de wetenschappers uitgelegd dat deze middelen niet bedoeld zijn voor inwendig gebruik?

  • Heldoppantoffels

   Het klinkt nogal als betutteling, maar dat is het niet helemaal. Er zitten nu stoffen in die een duidelijk negatieve invloed hebben op ieders gezondheid. Het is zelfs zo dat indien je als man een combi gebruikt van Deo/gezichts creme/Parfum, dat jouw vruchtbaarheid drastisch achteruit loopt.
   Natuurlijk zijn er over dat laatste effect leuke grapjes te maken, kom maar…. 🙂

   (in antwoord op WimB)
 3. Marian Giesbers

  Wat een waanzin! En vlees en al die chemische troep die in supermarkten ligt mag je gewoon OPETEN. Het moet niet gekker worden

Reacties niet toegestaan