Zo houd je die goede voornemens wél vol

Het is een aanlokkelijk idee om na alle feestvreugde de gezonde draad weer op te pakken met een paar goede voornemens, maar in de praktijk zijn die natuurlijk lastig vol te houden. Er is gelukkig een simpele manier om je zelfdiscipline een handje te helpen.

In het boek ‘Atomic Habits‘ beschrijft James Clear een oude truc: zorg dat je minder in de verleiding komt. Wil je minder tv kijken, trek dan bijvoorbeeld ‘s avonds de stekker uit het toestel. Dan moet je de dag erna eerst opstaan van de bank om de stekker er weer in te stoppen. Je pakt dan net iets sneller dat boek dat naast je ligt.

Wil je minder met je smartphone bezig zijn, leg hem dan een aantal uur per dag in een andere kamer. Gezonder eten? Maak in het weekend al bakjes fruit en groente voor de rest van de week. En wil je meer sporten, leg dan je sportoutfit al klaar op je bed.

Door dit soort kleine veranderingen hoef je minder een beroep te doen op je discipline en wilskracht, waardoor je je goede voornemens makkelijker volhoudt.

Bron(nen):   Business Insider