Ontslag kan letterlijk je dood betekenen

Ontslagen worden is niet alleen nadelig voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid en dan met name voor je hart. Dit ontdekten wetenschappers van Duke University. In de studie werden meer dan 13.000 Amerikanen tussen de 51 en 75 jaar onderzocht. Er werd gekeken of er een verband bestond tussen periodes van werkloosheid en een verhoogd risico op een hartaanval. 14% van de proefpersonen was langdurig werkloos, 70% werd een of meerdere keren ontslagen en 35% was ooit werkloos. Tijdens de studie kregen 1.601 mensen een hartaanval. Degenen die ten minste één keer een baan hadden verloren liepen een 22% hoger risico op een hartaanval dan degenen die nog nooit hun baan waren kwijtgeraakt. Deelnemers die ten minste 4 keer hun baan waren kwijtgeraakt hadden een 60% hogere kans op een hartaanval. Mannen en vrouwen liepen hetzelfde risico. Het risico op een hartaanval was het duidelijkst in het eerste jaar na het ontslag, maar de kans op een hartaanval neemt ook toe als je verschillende keren ontslagen wordt. Volgens de hoofdonderzoeker kan het verliezen van je baan even schadelijk zijn als onder meer roken, diabetes en een hoge bloeddruk. Eén kanttekening: de reden van het ontslag werd niet meegenomen in het onderzoek.

Bron(nen):   Huffington Post  Daily Mail    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. The Final Countdown

  Je moet ook hard voor je hart zijn

 2. André Somers

  Ik vraag me wel af of de resultaten van een dergelijk onderzoek hier in Nederland, of in bijvoorbeeld Noorwegen, hetzelfde beeld zou laten zien. Mijn hypothese zou zijn dat het verband een heel stuk zwakker is, omdat het vangnet veel beter is.

 3. Heldoppantoffels

  Dus dan kun je er beter voor kiezen om je langer te laten uitbuiten door een of andere slavendrijver. Zolang je maar je baan kunt behouden!!! Lol

 4. disqus_nIgKHtPX5G

  Ben het eens met Andre. Aanwezigheid van het vangnet zou het leed wel eens kunnen verzachten.

Reacties niet toegestaan