Fitte Amerikaan verbreekt wereldrecord Big Mac’s eten: 33.000 hamburgers in vijftig jaar

Donald Gorske is helemaal wild van Big Mac's. Vanaf 1972 verorberde hij er elke dag minstens één. Nu staat hij opnieuw in het Guinness Book of Records als recordhouder.

De 68-jarige Amerikaan heeft meer dan 33.000 Big Mac's gegeten in zijn leven, wat neerkomt op ongeveer twee per dag, vijftig jaar lang. Hij heeft alle kartonnen bakjes bewaard en gearchiveerd, samen met de bonnetjes. Het Guinness Book of Records kon dus onmogelijk om zijn prestatie heen.

In het dagelijks leven is Donald gevangenisbewaarder. Hij weet nog heel goed hoe zijn eerste burger smaakte: “Ik reed naar de McDonald's, kocht mijn eerste drie Big Mac's en at ze op in mijn auto. Op dat moment wist ik, dat ik waarschijnlijk de rest van mijn leven niks anders zou eten. Ik gooide de bakjes op de achterbank en begon de burgers te tellen vanaf dag één.”

De fastfood-liefhebber houdt ook erg van friet, maar bestelt ze zelden in verband met zijn gezondheid. Hij eet de burgers als lunch of avondeten en wandelt elke dag tien kilometer. Op deze manier lukt het hem hopelijk om zijn 50.000ste Big Mac voor kerst 2045 te eten.

Hier legt Donald uit waarom hij na vijftig jaar nog altijd zin heeft om zijn tanden in een Big Mac te zetten: