Jan Bennink: ‘Je zal maar Marokkaan zijn in Nederland’

Je zal maar 'Marokkaan' zijn in Nederland. Geen veelpleger maar een verpleger. Geen straatterorrist, maar een orthodontist. Altijd aan het vechten. Niet op straat, maar voor de toekomst van je kinderen. Je zal toch zo'n Marokkaan zijn, die bidt en werkt en spaart bij de ING. In blind vertrouwen dat z'n centjes veilig zijn voor Olli Rehn en zijn veertig rovers. Een zwoeger tussen de zwoegers, loonslaaf tussen de loonslaven, die niets liever wil dan op een eerlijke manier het hoofd boven water houden. Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Gevalletje “zo de waard is, vertrouwt ie z’n klanten” misschien? Iedere Marokkaan die niet bij de supermarkt hinderlijk voor de schuifdeuren staat, om bij het voorbijlopen in tassen te loeren, wordt in mijn wijk als gewone Nederlander behandeld. Het overgrote deel van de mensen is echt wel in staat om gedrag als leidraad te nemen en niet alleen naar uiterlijk te kijken.

  • Niegol

   Ik bewonder je vertrouwen in de mensheid.
   Echter, de gewoonte van mensen om meer in oneliners dan in onderbouwde betogen te geloven (kost immers een stuk meer moeite), gecombineerd met de eeuwenoude menselijke tendens om bij tegenslag of narigheid een zondeblok aan te wijzen (de geschiedenis staat vol van beschamende voorbeelden hiervan) geeft me het gevoel dat je misschien iets te optimistish bent.
   Er zijn echt heel veel mensen in Nederland die wel hele bevolkingsgroepen over een kam scheren, zonder daar enige nuance in aan te brengen.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Ik kijk gewoon naar wat er in mijn wijk gebeurd. Mensen hebben snel het verschil door tussen de Marokkaanse jongens die in de supermarkt werken en de Marokkaanse straatterroristen die bij de ingang lopen te zieken. Ik beweer niet dat dat allemaal feilloos gaat en verbaal worden er nogal wat krachttermen gebruikt maar daar moet je toch een beetje doorheen kijken.

    (in antwoord op Niegol)

Reacties niet toegestaan