Peter R.

Tjongejonge, ik ben toch zo blij dat Peter R. de Vries bij Pauw en Witteman de waarheid eens zei over Geert Wilders. 'Niemand durft iets tegen Geert Wilders te zeggen, iedereen houdt daarom z'n mond, maar ik niet!' zei Peter R. ongeveer.

Klopt als een bus. Niet één, maar dan ook niet één cabaretier heeft een grap gemaakt over Wilders. Durfden ze niet. Ik dacht wel eens: jongens, Dolf Jansen, Raoul Heertje, Jan Jaap van der Wal, wakker worden! Jullie kunnen toch wel íets zeggen over Wilders, of over dat rare haar van hem?

Cartoonisten idem dito. Niet één cartoonist heeft een tekening durven maken over Geert. Uit angst, zoals Peter R. zegt, voor hatemail.

En dan de pers. De actualiteitenprogramma's. Altijd een grote mond als het om misstanden gaat, maar over Wilders: geen woord van kritiek. Kom op, collega's, heb ik vaak gedacht: heb desnoods een kleíne mening over Wilders. Maar nee, geen lef. In de kranten idem dito. Heeft u in bijvoorbeeld de Volkskrant, in Het Parool of in NRC Handelsblad wel eens een kritisch stuk tegen Wilders gelezen? Ik nog nooit. Peter R. heeft helemaal gelijk: dat is uit angst  voor Wilders, de witte racist, van de KKK van de Vrijheid.

http://www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HOLMAN/article/detail/278080/2010/02/04/Peter-R.dhtml

Bron(nen):   Parool