‘Prostitutie te lang gezien als kroonjuweel van onze ruimdenkendheid’

De vrouwen staan er een paar maanden, een paar jaar misschien. Totdat ze te oud worden en hun lichaam niet meer genoeg opbrengt. Daarna worden er weer nieuwe, jonge vrouwen geworven. Die gaan er ook weer staan, in hun naakte kwetsbaarheid, achter een raam aan een straat. Daarop paraderen hordes mannen om te kijken voor welk lichaam ze een paar tientjes over hebben. En als het tot de daad komt, is het meestal ook nog eens een mannelijke pooier en mannelijke exploitant die hier het meeste geld van opstrijkt. Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Kopje thee

    Alles went, dus ook de prostitutie. Wat je echter altijd hoort als hoeren aan het woord zijn (ja, hoeren; het woordje ‘prostituee’ is ‘n handig eufemisme van de ‘ruimdenkers’) is dat ze in het begin echt over enorme barrières moesten heenstappen. Ongeveer dezelfde barrières als die van militairen die professioneel moeten moorden: de eerste keer is moeilijk, maar daarna wordt het steeds makkelijker. Zou je deze dames, voordat ze in het raam gaan werken, verplichten in psychotherapie/analyse te gaan, dan zal er heel wat boven komen drijven dat het rooskleurige beeld van vrijwillige prostitutie zou vertroebelen. Veel dogma’s, die in de jaren zeventig werden gepropageerd als speerpunten van een vrijgevochten levensstijl, zijn over de houdbaarheidsdatum. Zo vinden weinigen seks met kinderen nog acceptabel, en haalt niemand het in z’n hoofd om critici van deze ‘vrijheid-blijheid’ theorieën weg te zetten als christenfundi.

    … en het laatste wat we natuurlijk willen is dat mannen vraagtekens gaan zetten bij hun drang om seks te kopen van iemand die hen anders niet zou pruimen. Daarvoor gaat er veel te veel geld om in deze industrie.

Reacties niet toegestaan