Waar het (levens)gevaarlijk is homo te zijn

In Rusland is het niet best om homo te zijn, maar het kan veel erger, vooral in Afrika. w800

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pie-O-My

  Veel islamitische staten. Maar dat mag geen verrassing heten.
  Latijns-Amerika schijnt hier en daar ook nog relatief homofoob te zijn. Wel met de nodige nuance; de grote landen zijn daar, volgens dit schema althans, gelukkig vrij tolerant.

 2. antonius

  Waarom zeggen we dan nooit iets over al die andere landen , maar wel over Rusland ? Hypocrisie ?

  • AT

   Wat interesseert ‘ons’ de homorechten in Sudan? In feite interesseert het maar weinigen werkelijk iets denk ik. Alleen wanneer er handelsbelangen in het spel zijn en de regering voor de bühne een statement moet maken om het publiek te sussen zul je wat horen. Zolang we geen zaken doen met Sudan zullen we ons er niet om bekommeren. Homorechten versus economie…die staan niet op hetzelfde niveau.

   En voor de duidelijkheid; dit is niet mijn persoonlijke mening maar dit is hoe ik denk dat de harteloze realiteit in elkaar steekt.

   (in antwoord op antonius)
  • De Staatsburger

   Politiek opportunisme over de ruggen van de homo’s. Obama misbruikt de homorechten alleen maar om Poetin te pesten terwijl in Afrika en de moslimlanden de situatie pas echt erg is.
   Als Amerika aan deze principes vasthoudt zal er nooit meer een internationaal sportevenement in Afrika en het Midden-Oosten kunnen plaatsvinden.

   (in antwoord op antonius)
   • Pie-O-My

    Alsof er zoveel echt grote sportevenementen zijn in die landen…
    U zit weer eens vol onzin.

    Los daarvan, dat het elders nog erger is, betekent geenszins dat we dan maar helemaal niets over Rusland mogen zeggen.

    Oh, en dan nog iets. Waarom sleept u Obama er nou weer bij? Merkel en Hollande gaan ook niet. Heeft u iets tegen mensen met een kleurtje?

    (in antwoord op De Staatsburger)
    • De Staatsburger

     Zeker nooit gehoord van het WK voetbal in Qatar, knul? Als Obama dezelfde toetssteen zou gebruiken voor Qatar zou hij het WK voetbal ook moeten boycotten en dat doet hij toch niet.
     Obama heeft de homorechten er alleen maar bijgehaald om Poetin onder druk te zetten, niet omdat hij de situatie van homo’s in Rusland wil verbeteren.

     (in antwoord op Pie-O-My)
  • Kopje thee

   Ik denk eerder het feit dat men Rusland wel serieus neemt en niet als een bananenrepubliek beziet, plus het feit dat Rusland in deze duidelijk aan het afglijden is. Na de Wende had je genoeg gay bars in Rusland en niemand maakte zich daar druk om. Nu wordt er naar ‘n zondebok gezocht, o.a door de (nogal nationalistische) Orthodoxe Kerk die homoseksualiteit ziet als een verschijnsel van westerse invloed. De andere landen praktiseren nog wel meer barbaarse praktijken, daar kijken we niet meer van op.

   (in antwoord op antonius)
 3. Pietje_Precies

  En dan een staatje presenteren waarin Rusland in het zwart staat. q.e.d. mediahetze tegen Poetin.

 4. Dutchy

  Hoop te doen dus nog. Belachelijk dat je vervolgt kan worden om je seksuele voorkeur, je kan er immers niks aan doen.

Reacties niet toegestaan