Moeder moet kiezen tussen haar eigen leven of dat van haar baby. Ze kiest de baby

Elizabeth Joice  (36) kende haar toekomstige man een paar maanden toen ze in 2010 te horen kreeg dat ze kanker had in haar longen. Na een uitgebreide en langdurige behandeling verdween de ziekte en in 2013 was ze drie jaar kankervrij. Zij en haar man besloten een gezin te stichten. Ze werd vrij snel zwanger, hoewel de dokters hadden gewaarschuwd dat de kans op een zwangerschap door alle behandelingen niet groot was. Groot was daarom de vreugde, maar die duurde slechts een maand. Toen bleek dat de kanker terug was.  Met een operatie kon het gezwel dat was ontdekt worden verwijderd. Maar er zou een volledige MRi-scan nodig zijn om zeker te weten dat er geen uitzaaiingen waren. In de fase waarin haar zwangerschap verkeerde zou zo'n scan echter fataal zijn voor haar kind. Ze moest dus kiezen tussen haar eigen leven en dat van haar ongeboren kind. Zonder aarzelen koos ze het laatste, vertelt haar man aan de New York Post. De dokters wilden niet wachten tot het kind op de uitgerekende dag - begin maart - op natuurlijke wijze ter wereld zou komen. Dat zou voor moeder en kind te laat kunnen zijn. In januari kwam daarom  Lily Anne  ter wereld met een keizersnede. En vrijwel meteen na de geboorte werd duidelijk dat de kanker in alle hevigheid was doorgegroeid. Hij zat in een long, bij haar hart en in haar maag. Omdat ze was 'uitbehandeld' mocht Elizabeth naar huis. Ze was een nacht thuis met haar man en haar baby. Toen stierf ze

Bron(nen):   New York Post  Daily Mail    

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Lastig om te lezen. Het kind dat zonder eigen moeder moet opgroeien, heeft al een enorme achterstand in het leven.

 2. Kopje thee

  En dan zijn er mensen die zeggen dat ‘God’ barmhartig is.

  • Volledig

   Jij in ieder geval niet, met zo een reactie bij een bericht als het bovenstaande.

   (in antwoord op Kopje thee)
   • Kopje thee

    Wat is er mis met mijn reactie? Ik vind het inderdaad erg onbarmhartig van het lot/god/geef het een naam dat een moeder wordt weggerukt van haar pasgeboren kindje.

    (in antwoord op Volledig)
 3. Dead Silence

  Wat een onzin dat een MRI schade kan toebrengen aan een foetus. Mijn vrouw was zwanger van een MCMA tweeling waarbij we een van de twee kindjes zijn verloren halverwege en de ander tijdens de zwangerschap diverse afwijkingen had. Wekenlang MRI’s gehad om een besluit te moeten nemen voor 24 weken. Uiteindelijk doorgegaan en ons ventje is tijdens de zwangerschap volledig hersteld en hebben een kerngezonde en slimme kerel nu. Zijn broertje hebben we een speciaal plekje gegeven.

 4. James54

  Treurig, droevig, ontroerend.

Reacties niet toegestaan