Mannen laten zich afschrikken door intelligente vrouwen

Als mannen op zoek gaan naar een date zeggen ze dat ze geïnteresseerd zijn in een intelligente vrouw, maar in werkelijkheid vinden ze het daten met een intelligente vrouw intimiderend. Dat blijkt uit een reeks studies naar wat mannen aantrekt in vrouwen, die uitgevoerd werden door onderzoekers van drie Amerikaanse universiteiten. Of mannen bepaalde eigenschappen van vrouwen aantrekkelijk vinden hangt af van hoe realistisch een romantisch perspectief met hun date is. Het onderzoek bestond uit 2 delen. In het eerste deel lieten de onderzoekers 105 mannen een hypothetisch scenario lezen over een vrouw die ofwel beter ofwel slechter presteerde dan zij tijdens een cursus Engels of wiskunde. In het tweede deel vroegen ze hen om zich deze vrouw voor te stellen als een romantische partner. In eerste instantie hadden mannen een positiever beeld van de vrouw die beter presteerde dan zij en toonden ze meer interesse in haar dan in een vrouw die slechter presteerde dan zij. Als de mannen tijdens het tweede deel van het onderzoek gevraagd werden of ze in het echte leven met zo'n vrouw zouden willen daten, waren ze een stuk minder enthousiast. Ze distantieerden zich meer van haar, hadden de neiging om haar minder aantrekkelijk te vinden en wilden minder vaak contactgegevens uitwisselen of een date plannen met haar.

Bron(nen):   The Independent      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bartje

  Ben dan zeker een afwijkend type, heb het altijd geil gevonden om hoog tot zeer hoog opgeleiden, het liefst nog gehuwd, tussen de lakens te krijgen.
  Die met een oude heer waren gehuwd en een paar kinderen hadden waren zeer gewillig.

 2. Burgermans

  Dat zou ik ook zeggen als ik een vrouw was die geen man kon krijgen.

 3. Vogelbeest

  Misschien dat dat voor minder intelligente mannen geldt, maar het is zeker geen regel. Ik verwacht eerder dat “soort zoekt soort” van toepassing is.

 4. Dead Silence

  Ik wil juist een slimme(re) vrouw. Daar kan je tenminste mee praten en nog wat van leren. Voor vlees only zijn andere alternatieven.

 5. Yoda

  Alsof een slimme vrouw een dommere man wil. Soort zoekt soort.

  • anton50

   je bent wel een beetje een muts

   (in antwoord op Yoda)
   • Yoda

    Omdat ik zeg dat soort zoekt soort zeg ben ik een muts,mmm vreemd. 9 van de 10 x is dat toch echt zo dus dat maakt jou niet bijster slim.

    (in antwoord op anton50)
  • Blargh

   omgekeerd daarentegen , wil ik ze geen eten geven

   (in antwoord op Yoda)

Reacties niet toegestaan