Treurig: dit is de meest gebruikte zoekterm in januari

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Tijd om nieuwe stappen te zetten en goede voornemens uit te voeren. Treurig genoeg, betekent dat slecht nieuws voor de liefde. De meest gebruikte zoekterm in januari is namelijk ‘scheiding’.

Zowel uit gegevens van Google als uit data van Amicable, een online dienst die helpt bij echtscheidingen, blijkt het woord ‘scheiding’ het meest gegoogeld te worden in de eerste maand van het jaar. “In januari – na de hype die kerst met zich meebrengt – zien we een piek in ontevredenheid als een gevolg van de vele tijd die mensen met elkaar hebben doorgebracht, financiële druk, de wens om dingen te veranderen en verwachtingen die niet uitgekomen zijn,” aldus Katy Daly van Amicable aan Independent.

Het is niet zo zeer dat relaties veel slechter lopen in januari, het is meer dat de eerste maand van het jaar een tijd is van bezinning en rust om over dingen na te denken, die al langer broeien. Mei en augustus zijn daarnaast ook periodes waarin veel mensen besluiten tot een scheiding. Na mislukte mei- en zomervakanties zien ze hun relatie niet meer zitten.

Bron(nen):   The Independent