Youp over een zeer moderne manier om elkaar op overspel te betrappen

Youp vertelt in zijn wekelijkse column over een vrouw die, om even weg te zijn van haar wankelende huwelijk, een weekeindje met haar dochter in Londen zit. Ze vermoedt dat haar man regelmatig vreemdgaat. Hij ontkent. Maar ze heeft één grens: niet in ons bed. De dochter had inmiddels ook met papa gepraat. Die begreep niet waar ze het over had. Hij was juist gek op haar. Hij had haar laatst nog een prachtig horloge gegeven. Een Apple Watch, maar dan van Nokia. Het telt je stappen, meet je bloeddruk, houdt je gewicht in de gaten, zegt hoeveel koolhydraten je verbrandt en….

¨En het klokje ziet nog meer. De watch ziet ook wat je man doet. Hoe?

Dat leg ik graag uit. Ook als waarschuwing aan andere jongens. Moeder en dochter zaten zondagochtend een tikje brak aan een stevig Brits ontbijt in het Londense hotel. Ze hadden een geweldige zaterdagavond gehad. Met theater, restaurants en te veel cocktails in de hotelbar. De dochter vertelde dat ze ’s ochtends haar vader nog had gesproken en dat hij het maar knap stil vond zonder mama. Hij vond het helemaal niks zo helemaal alleen in het veel te grote huis. Blij als ze weer thuiskwam.

De dochter had deze zin amper afgemaakt of het supersonische horloge van mama zei: ‘Ping!’ Moeder moest even haar bril erbij pakken en zag toen dat er in Limburg iets op haar weegschaal stond. Ze belde hem onmiddellijk en vroeg hoe hij zich voelde. Of het wel goed ging?

Het ging goed. Heel goed zelfs. Hij las de krant en had net koffie voor zichzelf ingeschonken. Ze herhaalde of het echt wel goed met hem ging. Wat zeurde ze nou? Dat had hij toch al gezegd! Of hij alleen was? Natuurlijk was hij alleen. Wat was dat nou voor vraag?

En toen sprak zij haar grote zorg uit. Ze was zo verschrikkelijk geschrokken. En vond dat hij met spoed naar het Maastrichtse UMC moest. Hoezo? Ze had net op haar horloge gezien dat hij in een nacht veertig kilo was afgevallen…¨

Bron(nen):   NRC