De klap van Rafael: Is dat nou serieus nieuws of platte roddel? (video)

Altijd leuk als journalisten over journalisten schrijven. Is de klap die Rafael van der Vaart zijn vrouw Sylvie gaf nu echt nieuws of gewoon roddel? Anders gezegd: Iets voor Volkskrant, NOS en NRC. Of laten we dit over aan Story, Prive en Boulevard? De meningen: NRC Nrc.next-chef Hans Nijenhuis: ‘Als het het eerste is waar je het met anderen over hebt, is het nieuws’. En: 'Als het het eerste is waar je het met anderen over hebt. Met je kinderen, met de buurman, op onze redactie. Dit wilde je aan anderen vertellen, dus is het nieuws. Dat is de definitie ervan.' Trouw schrijft over een onderzoek van de Nederlandse Nieuwsmonitor: 'Duitse media brengen het, dus is het groot nieuws. 'Dit argument schiet echter tekort', stelt de Nieuwsmonitor. 'Er zijn wel meer zaken die in Bild of Der Spiegel staan, maar geen nieuws in Nederland worden.  Door details over te nemen, doe je als medium zelf mee.' Vooral het NOS-Journaal moet het ontgelden. Veel kritiek op de nationale omroep die zich ontpopt als roddelrubriek, vinden kijkers op Twitter:
 • Morgen in het 8uur-journaal: Rafael van der Vaart op schaatsen en met een Unox-muts op zijn hoofd klunend in een Fries weiland.
 • Het is Gewest tot Gewest meets Hart van Nederland meets Shownieuws.
 •  Publiek journaal doet tegenwoordig ok mee aan hypenieuws als Haren, Bultrug en Raf en Sylvie.
NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff is niet onder de indruk: TV-bericht van Stern:      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. nadine_v

  Het hoeveelste bericht is dit over dit non-issue? Ik schat het 8e in 2 dagen. Dan nog liever een uitgemolken bultrug. Wil je een serieuze nieuwssite zijn, dan moet je dit niet willen!

 2. Karel Kritisch

  Wat een poppenkast..

 3. marianne martens

  Mijnheer Onkelhout (VK) zegt t.a.v. het het Nieuwe Journaal, dat Dhr van Hoorn, een “ouwe” zeur is met het afbreken van de Nieuwe Stijl Journaal.Gisteren,HET JOURNAAL ( helemaal uitgekeken, echt een krachtinspanning ) gezien, behalve het weer, hadden de issues geen nieuwswaarde, maar was het geklets over ” lege” onderwerpen/ beelden, het is Sacha de Boer en de redactie -leden ( vakmensen ) niet kwalijk te nemen met zo’n nieuwe kwetsbare!!!!/ gevoelige schipper aan het roer. Miljoenen werkers hebben al jarenlang de ” de zotheid” van het moment meegemaakt door “dikbuikigen”, ( George Grosz ) om na jaren weer terug te keren tot het ” degelijke” in hun vak. Kost veel leven- en arbeidsplezier, stress en soms ook een burn- out. Jammer voor Koning Eenoog Gelauff dat de ” grijze golf” nog ietsje groter wordt. De Heer van Hoorn e.a. hebben gelijk, laat het NOS Journaal, net zoals Sport naar de reclame- zenders gaan en laten de ” jonge”, intelligente,beeldende,degelijke onderzoekksjournalisten met andere invalshoeken, naast de “oude rotten”, het na deze periode, overnemen. Zal via de organische- sociaal/kapitalistische weg, wat ” hobbelend” vanzelf gaan.

Reacties niet toegestaan