Annechien Steenhuizen volgt Sacha de Boer op

Annechien Steenhuizen (35) wordt de nieuwe presentator van het NOS Journaal van 20.00 uur. Vanaf 13 mei zal zij om de week met Rob Trip het belangrijkste NOS Journaal op televisie presenteren. Steenhuizen volgt Sacha de Boer op, die vorige maand aankondigde na tien jaar te stoppen als anchor. Via RTL kwam ze bij RTV Utrecht, waar ze radioverslaggever en tv-presentator werd. In 2008 werkte ze enkele maanden als 'Jakhals' voor De Wereld Draait Door. Begin 2009 kwam Steenhuizen bij de NOS, eerst bij het NOS Journaal op 3, en sinds 2011 bij het NOS Journaal. Haar debuut is op 13 mei. Ik ben waanzinnig blij dat ik deze kans krijg", aldus Steenhuizen. "Dit is er zo een die één keer in je leven voorbij komt. Het NOS Journaal van 20.00 uur is voor zo veel mensen hét moment van de dag waarop zij bijgepraat worden over het nieuws van de dag. Ik ben vereerd dat ik dit mag gaan doen en heb ontzettend veel zin om te beginnen."      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Helemaal goed. Goede presentatie en aangename stem. En volgens mijn man een lust voor het oog. Wat wil een mens nog meer.

  • Prikker

   Mwah, een lust voor ‘t oog zal ‘t niet zijn, maar ik vind ‘t een prima keuze.
   Maar eerlijk gezegd zou ik niet zo snel weten waarom ik iemand anders een slechte keuze zou vinden…

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • John JohnN

   Wat een geruststelling dat meneer Ooms helemaal tevreden is 😉

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. John JohnN

  Persoonlijk had ik het Astrid Kersseboom eerder gegund. Ik weet dat zij het ook ambieerde en ze heeft een langere ervaring. Annechien is ook een goede presentatrice al verrast eerst haar zware stem, zo contrasterend met haar frêle uitstraling. We zullen er wel aan wennen.

 3. Cornelis Berend

  Los van of het goed is of niet lijkt het er op dat dit eerste hit was met de face-recognition app.

 4. Violacase

  Tja. Het wordt er allemaal niet leuker op. Het journaal is al afgegleden tot het niveau van DWDD. Die vrésélíjké Rób Tríp blíjft úíteráááárd zíttén.

Reacties niet toegestaan