Twee tenniskanonnen

Bij de start van het jaarlijkse tennistoernooi van Parijs (Roland Garros) zijn de Russische Maria Sharapova en de Servische Ana Ivanovic gebrand op een heuse comeback.
Sharapova won drie grand slam toernooien, maar is al tijdenlang uit vorm. Vorig jaar verloor ze op Wimbledon in de tweede ronde van een onbekende speelster die op 154e plaats op de wereldranglijst stond.
De donkere Ivanovic won haar enige grote titel vorig jaar in Parijs, maar slaat ook al tijden geen bal meer raak. Ook op Wimbledon verloor ze in 2008 vroegtijdig van de Chinese Jie Zheng, plaats 133.
Sharapova is bij een zoekmachine als Yahoo de meest gezochte sportnaam – een van de redenen waarom ze graag weer terug weer keren van de 126ste plaats naar de top van het tennis. Dit streven is goed nieuws voor Nike dat verschrikkelijk veel geld in Sharapova heeft gestoken en zelfs een inmiddels weinig toepasselijke Grand Slam-collectie onder haar naam heeft uitgebracht. Kan zo de opruiming in. Adidas heeft inmiddels alle hoop op Ivanovic gevestigd.
In de sport is het al vaak bijna onmogelijk gebleken om na de afdaling van de top opnieuw aan de top te komen, maar de Frankfurter Allgemeine Zeitung acht beide dames niet kansloos. Sharapova verliet ooit samen met haar vader het straatarme Siberië, op zoek naar tennisfortuin en Ivanovic vluchtte weg uit Servië toen de NAVO Belgrado bombardeerde. Beiden hebben ze in hun leven geleerd om keihard te vechten voor wat ze hebben bereikt.
Zelf zijn ze daarom ook bepaald niet somber gestemd. Sharapova: “Mijn specialiteit is het winnen van grand slam toernooien.“

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung