Lezers pesten/lokken

Wie in het nauw zit, bedenkt soms de beste oplosingen. Dagbladen wordt een pikzwarte toekomst voorspeld, maar er is natuurlijk geen enkele reden om de huid niet zo duur mogelijk te verkopen. 
The Wall Street Journal heeft dagelijks een mooie selectie artikelen (gratis) online staan, maar al te royaal mogen ze daar van Rupert Mudoch ook weer niet zijn. Dus wat doen ze? 
De meest opzienbarende artikelen gaan achter slot en grendel, maar de ‘gratis’ lezer mag er wel even aan ruiken. 
Zo staat vandaag op de site dat topbankiers van de banken die door de Amerikaanse overheid zijn gered, nog steeds rondvliegen in privetoestellen die door hun bank wordt betaald. 
Op zich niet raar. Je bent tenslotte een grote ondernemer, time is money, en je moet soms erg ver weg voor een belangrijke meeting. En daarna snel weer terug voor de volgende belangrijke vergadering. 
Maar wat heeft The Wall Street Journal ontdekt? De vliegbestemmingen van deze corporate jets zijn vooral vakantiebestemmingen: de Caraibische eilanden, Aspen (in de Rockeys), Zuid Florida, etc. En wanneer werd vooral het luchtruim gekozen? Tijdens weekends en vakanties. 
Nu willen we natuurlijk graag weten om welke bankiers het hier gaat, voor welke banken ze werken en hoe hoog de rekening van e.e.a is opgelopen. Maar dat krijgen we niet te zien. 
Want het is tot hier en niet verder. Eerst betalen, daarna pas lezen.

Bron(nen):   The Wall Street Journal