Lelijk wagentje

Media zijn er erg goed in om reputaties heel te laten; wijt dit maar aan het conformisme dat aan journalisten kleeft. Samen met z’n allen, de alude kreet van Jacobse en Van Es, is sinds mensenheugenis het motto in de journalistiek. 
Welingelichte Kringen was dan ook prettig verrast toen we deze ochtend The New York Times openklikten. Met ondermeer een kort artikel over de nieuwe Ferrari 458, opvolger van de F430. 
In september zal de auto worden gepresenteerd op de autobeurs van Frankfurt, maar her en der sijpelen de eerste berichten al naar buiten. En wat schrijft de krant over deze schitterende auto? 
Er zit een foeilelijk dashboard in, klikt u maar naar de link. 
Dat is heel goed gezien, het ziet er inderdaad niet uit [wel leuk – maar dat is niet nieuw – dat de toerenteller royaal in beeld is en de snelheidsmeter nergens is te zien, zo van: je moet bij het juiste toerental schakelen, de snelheid doet er niet toe]. 
Het schijnt dat oud-coureur Michael Schumacher zich ook met het design heeft bemoeid, msschien dat daar de oorzaak ligt. Onder de motorkap worden opnieuw wonderen verricht, daar ligt een 4,5 liter V-8 motor met 562 pk. 
Dat zal allemaal wel, maar we hier achter het stuur kruipt, komt allereerst in een hels lijkende omgeving terecht. Goed gezien van de NYT.

Bron(nen):   The New York Times